Kadir Şeker tahliye edildi

Kadir Şeker tahliye edildi

Şeker, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Konya’da 2020 yılında Ayşe Dırla'yı (35) darbettiği öne sürülen Özgür Duran'a (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker, koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz’a kadar izinli olarak tahliye edildi.

Kadir Şeker, Konya’nın Selçuklu ilçesinde 5 Şubat 2020 tarihinde, birlikte olduğu Ayşe Dırla'yı darbeden Özgür Duran’a engel olmak istemesi sonucu çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürmüştü. Gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Yargılandığı davada 10 yıl 10 aylık cezası onanan Kadir Şeker, bugün açık cezaevine alınması üzerine koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz’a kadar izinli olarak tahliye edildi.

‘31 TEMMUZ’A KADAR İZİNLİ’

Konuya ilişkin açıklama yapan Şeker’in avukatı Emrah Daylan, “Kadir Şeker’in, cezası onandıktan sonra açık cezaevinde geçireceği infaz süresi var.  Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlülerin Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayıldıkları için de cezaevi izleme kurulu, müvekkilimizin de o tarihe kadar izinli olması için tahliyesine karar verdi” ifadelerini kullandı.