Kadınlar erkek şiddetine, eşitsizliğe ve sömürüye karşı 25 Kasım'da sokağa çıktı

Kadınlar erkek şiddetine, eşitsizliğe ve sömürüye karşı 25 Kasım'da sokağa çıktı

Türkiye'nin birçok ilinde binlerce kadın, meydanlarda bir araya geldi.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında binlerce kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde erkek şiddetine, sömürüye ve eşitsizliğe karşı sokağa çıktı. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında çeşitli illerde yaşananlar şöyle:

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı'nın öğle saatlerinden itibaren bariyerlerle kapatılmasına karar verirken, bazı metro hat ve istasyonlarının da kapatıldığı açıklandı. Metro İstanbul'dan yapılan duyuruda "İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda saat 12.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir" denildi. 

'TESADÜF DEĞİL, ERKEK ŞİDDETİ'

Valiliğin kapatma kararlarına rağmen çok sayıda kadın Mecidiyeköy'de bir araya geldi. Kadın cinayetleri sonucu yaşamını yitiren kadınların isimlerinin okunduğu buluşmada "Tesadüf değil, erkek şiddeti" sloganı atıldı. 

Mecidiyeköy Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, Filistin halkına destek sloganları eşliğinde Cevahir AVM önüne doğru yürümeye başladı.

ANKARA

Ankara’da Kolej Meydanı'nda buluşma çağrısı yapan ancak polis engeliyle karşı karşıya kalan kadınlar, Sakarya Meydanı'nda bir araya geldi. Sakarya Meydanı'nda buluşan çok sayıda kadın, basın açıklaması düzenleyerek eylemlerini sonlandırdı. 

ŞIRNAK

Şırnak'ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapılmak istenen yürüyüşe ise polis saldırdı.

MA'da yer alan haber göre, MA muhabiri Zeynep Durgut ve Ömer Akın ile JINNEWS muhabiri Rozerin Gültekin'in de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

DAHA FAZLA