İsrail-Filistin çatışmalarında 25. gün: İsrail, mülteci kampını vurdu

İsrail-Filistin çatışmalarında 25. gün: İsrail, mülteci kampını vurdu

Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 50 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde bulunan Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

“Aksa Tufanı” operasyonunun ardından İsrail ile Filistin arasında başlayan çatışmalar 25. gününde devam ediyor.

7 Ekim’den bu yana saldırılarında sivil yerleşim yerlerinin hedef alan İsrail, son olarak Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 50 kişi yaşamını yitirdi.

‘CİBALİYE MÜLTECİ KAMPI TAMAMEN YOK EDİLDİ’

Gazze Sivil Savunma Müdürü Ahmed el-Kahlout yaptığı açıklamada, Cibaliye Mülteci Kampı'nın tamamen yok edildiğini belirterek, “Bu binalarda yüzlerce vatandaş yaşıyor. İşgal hava kuvvetleri bu bölgeyi ABD yapımı altı bombayla yerle bir etti. Bu, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son katliamı” dedi.

Yerel kaynaklar, öldürülenlerin çoğunun aynı aileden olduğunu belirtirken, enkaz altında kalanları arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucu 8 bin 525 sivilin yaşamını yitirdiğini, 21 bin 543 sivilin de yaralandığını açıkladı. Bakanlık ayrıca, yaşamını yitirenlerin 3 bin 542'sinin çocuk, 2 bin 187'sinin de kadın olduğunu bildirdi. (İHA-DHA)