İlkokulda çocuk istismarı' iddiası: 'Okul bahçesine giren çıkan belli değil'

İlkokulda çocuk istismarı' iddiası: 'Okul bahçesine giren çıkan belli değil'

Gözaltına alınan ve velilerin şikayetçi olduğu şahıs, savcılığın ardından “tutuklama” talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme şahsı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

İleri Haber

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Melih Özakat İlkokulu’nda bir erkeğin elini kolunu sallayarak girdiği okulda bir çocuğu istisimara maruz bıraktığı öne sürüldü. Şahıs çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, veliler ise okulda güvenlik önlemlerinin alınmamasına tepkili.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Melih Özakat İlkokulu’nda iddiaya göre yabancı uyruklu bir erkek, hiçbir engele takılmadan binaya girerek kız öğrencilerin kullandığı tuvalete saklandı.

Teneffüs saatinde saklandığı yerden çıkarak, öğrencilerin yanına giden şahıs, bir öğrenciye fiziksel temas ederek istismarda bulundu.

Gözaltına alınan ve velilerin şikayetçi olduğu şahıs, savcılığın ardından “tutuklama” talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme şahsı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

‘İÇERİYE GİREN ÇIKANIN HADDİ HESABI YOK’

Yaşanan olaya ve okulda güvenlik önlemlerinin alınmamasına tepki gösteren velilerden biri “Çocuklarımızın okulda kesinlikle can güvenliği olmadığını düşünüyoruz. Biz veliler olarak buna asla sessiz kalmayı düşünmüyoruz. İçeriye giren çıkan belli değil. Okulda inşaat var. Biz okulda inşaat olmaması gerektiğini yetkililere bildirmemize rağmen hiçbir önlem alınmadı. İçeriye giren çıkanın haddi hesabı yok, kimin girdiği, kimin ne zaman çıktığı belli değil. Biz bunları talep etmemize rağmen, bu olayın üzerine halen önlem alınmış değil. Bu şahsın adli kontrolle serbest bırakılmasını da anlayabilmiş değiliz” dedi.

'DEVLETİN OKULUNDA GÜVENLİ EĞİTİM MÜCADELESİ VERİYORUZ'

Bir başka veli ise şunları söyledi:

Okulun daha oryantasyon haftasında eğitim öğretim sürecine inşaatla başladık. Okulda inanılmaz bir güvenlik zafiyeti bulunmakta. Okulda bir sürü farklı kurumlar bulunmakta. Bu şahıslar eğitim süreci boyunca kimliksiz ve denetimsiz şekilde içeri alınmakta. Kapıda bir güvenlik personeli var ama hiçbir şekilde kimlik bildirimi olmuyor maalesef. İçeride çalışan işçilerin de denetlendiği bilgisine sahip değiliz. Tüm bu zafiyetler sonucu da maalesef iki kız öğrencimiz denetimsiz içeri giren bir şahıs tarafından taciz edilmiştir. Bu zaafiyetler, bu duruma gelinmesine sebep olmuştur. Devletin okulunda çocuklarımızın güvenli eğitim almasının mücadelesini veren velileriz. 

Aynı zamanda karşımızda bir muhatap bulamadık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bizimle tiyatral bir toplantı yaptı. Bizi öylesine bir dinlediler. Biz o yüzden hukuki ve yasal haklarımızı aramaya ve çocuklarımızın güvenli eğitim alması için mücadeleye etmeye veliler olarak devam edeceğiz.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE EYLEM

Öte yandan veliler 2 Ekim Pazartesi günü saat 16.00 da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacak.

 

DAHA FAZLA