İfadesi alınan Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

İfadesi alınan Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Adliyede ifadesi alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı.

Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gazeteci Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk TV isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denilmişti.

SERBEST BIRAKILDI

İfadesi alınmak üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Arslan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

İFADESİNE ULAŞILDI

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; serbest bırakılan gazeteci Ayşenur Arslan'ın ifadesi de ortaya çıktı.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Arslan, "Ne programda ne de şu an terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğum gibi burada da lanetliyorum. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

ARSLAN'IN PROGRAMI SONLANDIRILDI

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, gazeteci Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programını, Ankara'da 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki saldırıya ilişkin sözleri nedeniyle sonlandırma kararı aldığını açıkladı. 

Mahiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halk TV olarak ülkemize  demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da" derken, "Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur" iddiasında bulundu. 

"Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür" diyerek sözlerine devam eden Mahiroğlu, "Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programda saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirmiş ve ardından sosyal medyada hedef gösterilmişti. Arslan, "Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız, düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA