Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’un cezaevinde kolu kırıldı

Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’un cezaevinde kolu kırıldı

Kurt’un avukatı İncesu, gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’un, tutuklu bulunduğu Şakran’daki İzmir Kapalı Kadın Cezaevinde kolu kırıldı.

Bahar Kurt’un avukatı Doğa İncesu, gardiyanlar hakkında işkence ve kötü muamele suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in habeirne göre, Av. Doğa İncesu, Kurt’un 26 Mart Salı günü arama için koğuşa gelen gardiyanlarca kolunun kırıldığını aktardı. Doktorun Kurt'a “Ameliyat olmalısın fakat operasyon sonucunda ellerinin, parmaklarının felç olma ihtimali var” dediğini belirten Av. İncesu, “Müvekkilimiz şu an tutuklu ve doktorunu kendisi seçemiyor. Dolayısıyla sağlık ve tedavi hakkının sağlanması tamamen Adalet Bakanlığına ait bir sorumluluk” şeklinde konuştu.

‘ORTOPEDİST DEĞİL, ACİL DOKTORU MÜDAHALE ETTİ’

Bahar Kurt’un annesi Nagehan Kurt da kızıyla yaptığı görüşmeden edindiği bilgileri şöyle paylaşarak şunları kaydetti:

“Bayraklı Şehir Hastanesinde olay günü uzman doktor olmadığı için kolu geçici alçıya alınmış. Daha sonra gittiğinde geçici alçıyı söküp yeni alçıya almışlar ve röntgen çekmişler. Filmde kemiğin yerleşmediğini görüp alçıyı yeniden söküp üçüncü kez alçıya almışlar. E-nabız’da görünen teşhis, ‘Humerus Şaftı Kırığı’. Filmlerini gösterdiğimiz doktorlar ameliyat edilmesi gerektiğini, kolunun birkaç günde bir kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.”

Nagehan Kurt, kızından gelen 2 Nisan tarihli mektupta yazılanları da paylaştı. Yazdığı mektupta 3 günde 4 atel değiştiğini belirten Bahar Kurt, “En son ortopedist olmayan bir acil doktoru yaptı ateli ama o da ikinci gün kaymaya başladı kolumdan. Çünkü kaymaması için kolluk yazmadılar. O kadar çok kaydı ki kırık açığa çıkmak üzere” ifadelerini kullandı.

‘AMELİYATIN RİSKLERİ ARASINDA EL VE PARMAKLARININ FELÇ OLMASI DA VAR’

Anne Nagehan Kurt, kızının 4 Nisan’da yeniden hastaneye götürüldüğünü belirterek şunları dile getirdi:

“Muayeneyi hoca yapmış. Ameliyat olması gerektiğini ancak ameliyatı asistanların yapacağını anlatmış. Ameliyatın riskleri arasında el ve parmaklarının felç olması da var. Ameliyat kararını Bahar'a bırakmışlar.”