Gazeteci Sinan Aygül'e saldırıda 2 tutuklama

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırıda 2 tutuklama

Saldırganlar, "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırarak darbeden biri polis memuru 2 kişi tutuklandı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül, dün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP'li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumalığını yapan 2 kişinin saldırısına uğradığını açıkladı. Aygün, saldırı sonrası vücudundaki yaraları da gösteren fotoğraflar paylaştı.

Saldırganlardan birinin Geylani'nin resmi koruma polisi olan Engin Kaplan ile belediye çalışanı Yücel Baysali olduğu ortaya çıktı ve 2 isim gözaltına alındı. Saldırıya ilişkin ortay çıkan görüntülerde gazeteci Sinan Aygün'ün Baysali'nin saldırısına uğradığı ve araya girmek isteyenlerin ise Kapan tarafından engellendiği görüldü. 

Bitlis Valiliği, saldırıya ilişkin açıklamasında polis Engin Kaplsan hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirterek açığa alındığını bildirdi.

SALDIRGANLAR TUTUKLANDI

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre ilçe emniyet müdürlüğünde işlemleri tamamlanan saldırganlar, adliyeye gönderildi. Savcılık, şüpheli polis memuru Engin Kaplan ile Yücel Baysali'yi tutuklama talebiyle mahkeme sevk etti. 2 saldırgan da "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

DAHA FAZLA