Gazeteci Evrim Kepenek serbest bırakıldı

Gazeteci Evrim Kepenek serbest bırakıldı

Kepenek, adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Ev baskınıyla gözaltına alınan gazeteci Evrim Kepenek, yurt dışı çıkış yasağı ve ayda bir imza verme koşuluyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde 4 gazeteci evlerine düzenlenen baskınla, bir gazeteci ise ifade için gittiği karakolda gözaltına alınmıştı.

Gazetecilerin gözaltına alınmasında, Diyarbakır'da 8 Haziran 2022’de gözaltına alınıp 16 Haziran'da tutuklanan 18 gazetecinin iddianamesini hazırlayan savcının eşinin görev yerinin değiştirilmesinin haberleştirilip sosyal medyadan paylaşılması gerekçe gösterilmişti. 

Gözaltılar sonrası Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" iddiasıyla tutuklandı. Gazeteciler Delal Akyüz, Sibel Yükler ve Evrim Deniz ise serbest bırakıldı.

EVRİM KEPENEK, İFADE SONRASI SERBEST BIRAKILDI

Dün gözaltına alınan isimlerden bianet editörü Evrim Kepenek ise bu sabah 10.00’da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Polis, Kepenek'i adliyeye götürdüğü sırada metal kelepçe taktı. Adliye güvenliği ise gelişmeleri takip eden gazetecilere "Çekim yapmak için izniniz var mı?" diyerek engel olmaya çalıştı, "Size burada çekim yaptırmam" dedi. Ancak güvenlik müdürleri daha sonra personelini geri çekti.

bianet'in aktardığına göre Evrim Kepenek, savcılıktaki ifade işlemi sonrası yurt dışına çıkış yasağı ve ayda bir imza vermek şeklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA