Fatih Altaylı: Deprem bölgesi için yapacağımız yayını RTÜK engelledi

Fatih Altaylı: Deprem bölgesi için yapacağımız yayını RTÜK engelledi

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk’te dün akşam yayınlanan program çarpıcı bir açıklamada bulundu.

İleri Haber

Gazeteci Fatih Altaylı, deprem bölgesine yardım için yapmak istedikleri programın RTÜK tarafından engellendiğini söyledi. Altaylı’ya yanıt veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Fatih Altaylı her zamanki gibi sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde”  dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk’te dün akşam (8 Şubat) yayınlanan programda çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Altaylı şunları söyledi:

"Aslında biz bu akşam başka bir şey planlamıştık. Bu akşam yardım ve destek programı yapmak istiyorduk. Sanatçılar, sporcular, ülkeden ve yurtdışından. Bilim adamları, iş insanları... Depremdeki bir kısım ihtiyaçları gidermek için bir kampanya yapacaktık. Amacımız konteyner evler alabilmekti. Bir kaç bin tane bile olsa sağlamak için. Ancak son dakikada bize dediler ki, RTÜK'ten gelen bir talimatla, 'Bunu yapmayın' dendi. Ortak bir yayın olacakmış galiba, bilemiyoruz... Uymak zorunda olduğumuz kurallar var ne yazık ki, katılsak da katılmasak da..."

‘ALTAYLI MANİPÜLASYON PEŞİNDE’

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ise yazılı bir açıklama yaparak, Altaylı’ya yanıt verdi.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

Fatih Altaylı her zamanki gibi sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde. Duyarlı yayıncılarımız tarafından ayrı ayrı yardım kampanyası yapılması yerine daha güçlü bir destek için ortak hareket edilerek birlikte kampanya yapma kararı alındı.

Biz de RTÜK olarak bunu destekledik. Kampanya detayları önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Yardım kampanyalarını engellememiz söz konusu olamaz, bilakis yardım kampanyalarının tamamını desteklemişizdir. Desteklemeye de devam edeceğiz. Fatih Altaylı'nın açıklaması düpedüz yalan ve iftiradan ibarettir.

DAHA FAZLA