Evli olduğu kadını ve 3 çocuğu öldüren erkeğe müebbet hapis istemi

Evli olduğu kadını ve 3 çocuğu öldüren erkeğe müebbet hapis istemi

Evli olduğu kadını ve 3 çocuğunu katleden Hasan Karaaslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi'nde 24 Ağustos 2022 tarihinde Hasan Karaaslan, sistematik şiddet uyguladığı eşi Leyla Karaaslan (40) ile kızları Derya (17), Melek (16) ve Şerife’yi (13) uyudukları sırada katletti. Hasan Karaaslan daha sonra "Kasten eşi ve çocukları öldürmek” suçundan tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Emniyet ve savcılık aşamasında verdiği ifadelerde psikolojik rahatsızlığının olduğunu söyleyen Karaaslan’ın talebi üzerine savcılık failin psikolojik rahatsızlığının olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderdi. ATK, failin akli dengesinin yerinde olduğu yönde rapor düzenledi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, bir yıl 2 ay sonra Karaaslan hakkında “Çocuğu ve eşi kasten öldürmek” suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianame, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mezopotamya Haber Ajansından Zeynep Durgut'un haberine göre, 5 sayfalık iddianamede, polis tutanakları, otopsi raporu, olay yeri inceleme raporu, ATK raporu, Adli Tıp 4’üncü İhtisas Kurulunun şüphelinin ceza ehliyetine ilişkin rapor, tanık ifadeleri ve failin ikamete geliş ve ayrılış görüntüleri yer aldı. İddianamede, olayın meydana gelişine dair detaylara yer verildi ve bütün maktüllerin hedef alınarak kasten öldürüldüğü belirtildi.

TANIK İFADESİ ŞİDDETİ DOĞRULADI

Tanık olarak dinlenen Leyla Karaaslan’ın ağabeyi Ramazan Tek, verdiği ifadede ablasının sıklıkla failin şiddetine maruz kaldığını belirtti. Tek, “Sık sık darbederdi, çok kıskanç biriydi kardeşimi bizden bile kıskanırdı. Kişisel bakımını yapmasına bile müsaade etmezdi. Çok cani bir insandır” dedi.

İddianamede, failin çelişkili beyanlar verdiği ve kendisini “şizofreni hastası” gibi göstererek cezadan kurtulmaya çalıştığına da dikkat çekildi. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede Karaaslan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Eşi ve 3 çocuğunu katleden Karaaslan’ın ilk duruşması 17 Kasım'da Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

DAHA FAZLA