DSÖ'den 'yeni varyant' uyarısı: 'Risk sürüyor'

DSÖ'den 'yeni varyant' uyarısı: 'Risk sürüyor'

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riski devam ediyor” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

3 ay önce yeni tip koronavirüsün (Covid-19) uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini, ancak küresel bir sağlık tehdidi olmaya devam ettiğini duyurduğunu hatırlattı.

O tarihten itibaren küresel olarak bildirilen Covid-19 vakaları ve ölümlerde yaşanan düşüşün sürdüğünü kaydeden Ghebreyesus, DSÖ'ye veri bildiren ülke sayısında da azalış olduğunu belirtti.

‘RİSK DEVAM EDİYOR’

Virüsün tüm ülkelerde dolaşmaya, öldürmeye ve değişmeye devam ettiğini de hatırlatab Ghebreyesus, "DSÖ bugün bir risk değerlendirmesi yayınladığımız EG.5 varyantı (Eris) da dahil olmak üzere çeşitli değişkenleri takip ediyor. Vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riski devam ediyor" diye konuştu.

‘PROGRAMLAR GÜNCELLENMELİ’

Ghebreyesus, DSÖ Acil Durum Komitesi'nin tavsiyesi üzerine ülkelere Covid-19 ile mücadele konusunda önerilerde bulunurken, tüm ülkeleri, daha uzun vadeli sürdürülebilir Covid-19 yönetimine geçmek için ulusal Covid-19 programlarını güncellemesi gerektiğini kaydetti.

DAHA FAZLA