Disney Plus'ın lisansının iptali gündemde

Disney Plus'ın lisansının iptali gündemde

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın "Atatürk" dizisini gösterime sunma kararından vazgeçmesi hakkında yandaş Sabah gazetesine konuştu.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın, "Atatürk" dizisini gösterime sunmasından vazgeçmesine ilişkin, “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın, "Atatürk" dizisini cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle bu yıl 29 Ekim’de tüm dünyada eş zamanlı gösterime sunma kararından vazgeçmesi hakkında yandaş Sabah gazetesine konuştu.

‘HER TÜRLÜ KARŞILIĞI VERECEĞİZ’

Yayman, Disney Plus'un aldığı kararı “Türk milletine yapılmış bir hakaret” olarak niteledi. Platformun yetkililerini komisyona çağırıp iptal gerekçesini soracaklarını açıklayan Yayman, “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz” dedi.

Yayman, şunları söyledi:

"Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin kurtuluş ve bağımsızlığının simgesidir. Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Ulus aşırı dijital ağların kendilerini toplumların milletlerin üzerinde görmesi yeni bir vesayet düzeni doğurmaktadır. Bu vesayet düzeni asla kabul edilemez. Kimse kendini Türk milletinin üzerinde göremez."

DAHA FAZLA