Çin Seddi'nin bir bölümü yıkıldı

Çin Seddi'nin bir bölümü yıkıldı

2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Çin'in orta kesimindeki Şanşi bölgesinde, "kestirme yol" açılması için Çin Seddi'ne kepçelerle hasar verildi. Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve 2 işçinin gözaltına alındığı açıklandı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre işçiler, duvarın etrafından dolaşmak zorunda kalmamak için Çin Seddi'ndeki bir boşluğu kepçelerle genişleterek yol açmakla suçlanırken, geri döndürülemez bir zararın ortaya çıktığı belirtildi. 

1987'den beri Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve dünyanın en büyük askeri yapısı olarak kabul edilen Çin Seddi, milattan önce 220 yılından 1600'lere kadar aralıklarla inşa edildi. Çin Seddi'nin en iyi durumdaki kısımları 14. ve 17. yüzyıllar arasında Ming Hanedanı döneminde tamamlandı. Hasar gören kısmın da bu bölümde yer aldığı öğrenildi.

Beijing Times gazetesinin 2016'da yayımladığı bir araştırmada, Ming Hanedanı döneminde yapılan kısımların yüzde 30'unun yok olduğu ve yalnızca yüzde 8'inin iyi bir şekilde korunduğunu belirtilmişti.