Boğaziçi Üniversitesi’nde 5 yurt boşaltılıyor: Bin 200 öğrenci açıkta

Boğaziçi Üniversitesi’nde 5 yurt boşaltılıyor: Bin 200 öğrenci açıkta

Depreme dayanıklı olmayan 5 yurdun boşaltılacağı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki 5 yurt hakkında, depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle boşaltılma kararı verildi. Açıkta kalacak olan bin 200 öğrencinin ise nerede konaklayacağı belirsiz.

6 Şubat’ta yaşanan Maraş merkezli depremlerin ardından, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü çürük raporu olan “Birinci Kuzey” ve “İkinci Kuzey” yurtlarını yıkma kararı aldı. Rektörlük, “Birinci Kilyos”, “Kilyos Otel” ve “Superdorm” isimli yurtların ise deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılmasına karar verdi.

BİN 200 ÖĞRENCİ AÇIKTA KALACAK

BirGün’den Umut Serdaroğlu’nun haberine göre, toplam 9 yurt bulunan üniversitenin 5 yurdunun boşaltılmasıyla birlikte bin 200 öğrenci açıkta kalacak. Söz konusu öğrencilerin nerede konaklayacağı belirsizken, “Superdorm” yurdunda kalan Şamil B. isimli Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Bizim durumumuzu gözetmeden böyle bir karar aldılar. Bizi bilgilendirmediler bile. Depreme dayanıklılık raporlarını istiyoruz paylaşmıyorlar. Raporlara ulaşabilmek için okulun ‘Bilgi edinme hakkı birimi’ne başvurduk ancak bekleme süreci uzun. Onlar bunu paylaşana kadar yurttan çıkmak zorunda bırakılabilirim. Mart ayından bu yana sonuçlar ellerinde. Neden daha önce aktif eylemliliğe geçmediler, neden başka bir çözüm düşünmediler anlamıyoruz. Bu süreçte birçok eylem yaptık, basın açıklaması düzenledik. Yönetim yine de kulaklarını kapamaya devam ediyor.

‘KULÜP ODALARINI BOŞALTARAK YURT ODASI YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER’

Bize kulüp odalarını boşaltarak yurt odası yapacaklarını söylediler. Kulüpleri taşıyacakları yeni bina ise Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) eski binası. Ancak bina kulüpleri için elverişli değil. Odalar eksi katlarda; nemli ve rutubetli. Depo ihtiyaçlarını karşılayamadıkları gibi böyle odalar ve malzemeler büyük zarar görür.”

DAHA FAZLA