Belediye başkanının koruması, gazeteciyi darbetti

Belediye başkanının koruması, gazeteciyi darbetti

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin koruması, Mehmet Karakeçeli'yi darbetti.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde, Kaymakam Önder Çengel’in tayini nedeniyle düzenlenen veda yemeğine katılan gazeteci Mehmet Karakeçeli, AKP'li Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin koruması tarafından saldırıya uğradı. Ekinci, yaşananlardan haberi olmadığını savundu.

İlçe Kaymakamı Önder Çengel için dün akşam düzenlenen yemeğe çeşitli kesimlerin yanı sıra basın mensupları da katıldı. Gazeteci Mehmet Karakeçeli de davetliler arasındaydı. Karakeçeli, yemekten ayrıldığı sırada başkanın koruması olduğunu söylediği bir kişinin saldırısına uğradı. Çevredekiler saldırıyı görünce duruma müdahale etti ve ardından olay yerine polis çağırıldı.

Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre burnu kırılan ve kaşı yarılan Karakeçeli, hastaneye sevk edildi. Sağlık durumu iyi olan Karakeçili, darp raporu aldı. Saldırı ve öncesini anlatan Mehmet Karakeçeli yemeğe davet edildiğini, yemek esnasında kaymakamla fotoğraf çekildiğini ve ardından ayrılmak üzere dışarı çıktığını aktardı.

SALDIRI VE TEHDİT

Aynı zamanda belediyede çalışan bir tanıdığının arabası ile bölgeden ayrılmak üzere olduğunu belirten Karakeçeli, saldırıyı ise "Arabaya doğru giderken omzuma bir el geldi, dedim belki arkadaşlar falandır. Bir döndüm Salih Ekinci’nin koruması, aynı zamanda da birinci derece akrabası olan İsmail Ekinci. Direkt bana yumruk attı, vurduğu gibi kan akmaya başladı. Ben de onun elini tutmaya çalışırken bu sefer burnuma yumruk attı. Burnum kırıldı. Kalktım elini tutarken yumruk sallayınca sağ gözüme denk geldi. Orası şu anda komple şişti morardı" diyerek anlattı.

Saldıran kişinin kendisini tehdit ettiğini de söyleyen Karakeçeli "Sadece bana o anda söylediği şey şuydu; 'Bundan sonra belediye hakkında tek bir şey yazmayacaksın, yazarsan ölürsün'" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE BAŞKANI HABER YAPILMASINI ENGELLEDİ'

Gazeteci Mehmet Karakeçeli belediyenin, organize sanayi bölgesi ile ilgili kendisinin bir haberinden rahatsız olduğunu saldırının da bu nedenle gerçekleştiğini öne sürdü. Karakeçeli’nin iddiasına göre belediye başkanı, yerel gazetecileri arayarak, "Siz yanlış haberler yazıyorsunuz. Bunlar 2 arkadaşlar, daha önce aralarında husumet vardı, o yüzden kavga yaşanmış" diyerek haber yapılmasını engelledi.

Karakeçeli bu nedenle meslektaşlarından geçmiş olsun telefonu dahi almadığını iddia etti.

'TÜM GAZETECİLERE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR'

Karakeçeli'ye yapılan saldırıya, Şanlıurfa Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi'den ise tepki geldi. Saldırının tüm basına yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çeken Çiftçi, "Son yıllarda basın mensuplarına yönelik artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli yasal önlemlerin alınması gerekiyor. Yaşanan bu olay bölgede yaşanan yönetimsel krizler ve bu krizleri eleştiren gazetecilerin hedef haline gelmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Basın mensubu arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Çiftçi, açıklamasında, saldırının failinin bir an önce adli mercilerce gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti.

'İFTİRA MI DOĞRU MU BİLMİYORUZ'

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise yaşananlardan haberi olmadığını savundu. Ekinci, söz konusu yemekten ayrıldıktan sonra akşam kendisine atılan bir tweetle durumdan haberdar olduğunu söyleyerek, "Biz de bilmiyoruz, bir iftira mı atılmış doğru mu? Kendimizi savunamıyoruz. Madem, öyle söylüyor, şikayetçidir, biz de şahitlerle beraber savunmamızı yaparız. Yani bu memleketin kuralı kaidesi var. Ben 4 yıllık belediye başkanıyım, bana yakışır mı böyle bir şey" dedi.

'EĞER ÖYLE BİR ŞEY VARSA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM'

Ekinci, saldırıya ilişkin de "Biz de mahcubuz, bu durumdan üzülüyoruz. Bu tür şiddet olaylarına, sebep ne olursa olsun karşıyız ve kınıyoruz. Viranşehirimizin adının böyle bir şeyle anılması bizi üzüyor inanın. Kesinlikle bizim bu konuyla ilgili bilgimiz yok. Arkadaş geldi dün, yemeğini yedi, kaymakam bey ile vedalaştı. Hatta ben basının fotoğrafını kendim aldım, dedim herkesi çekeceğim. Ne sebeple, kim olursa olsun bu tür şeyleri kınıyorum ve ayıplıyorum ve yanlış buluyorum. Arkadaşımıza da geçmiş olsun diyor diliyorum, eğer öyle bir şey varsa ve gerçekten olmuşsa" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA