4 gündür gözaltında tutulan gazeteci Fırat Can Arslan, adliyeye sevk edildi

4 gündür gözaltında tutulan gazeteci Fırat Can Arslan, adliyeye sevk edildi

Susma hakkını kullanan Arslan, emniyette ifade vermedi.

Kırşehir’de başlatılan bir soruşturma kapsamında 7 Haziran'da Ankara'daki evine yapılan baskınla gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Fırat Can Arslan, adliyeye sevk edildi. 4 gündür gözaltında tutulan Arslan'a yöneltilen suçlamanın henüz netleştirilmediği öğrenildi.

Fırat Can Arslan hakkında 2022 yılında "suç ve suçluyu övmek" iddiassıyla açılan soruşturma "yetkisizlik" kararıyla Kırşehir’e gönderildi. Arslan, Kırşehir’de yürütülen soruşturma kapsamında "terör propagandası" suçlamasıyla gözaltına alındı.

4 günlük gözaltı sürecinde "terör propagandası" suçlaması yönünde dijital materyaller incelenirken, savcılığın "üyelik yönünden de araştırın" talimatı verdiği belirtildi. Savcılığın talimatı üzerine Arslan'ın gözaltına alınmasına ilişkin yapılan birçok haber de dosyaya eklendi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Arslan, "Suçun mahiyeti belli olmadığından, bu aşamada ne ile suçlandığını bilmediğinden" susma hakkını kullanarak emniyette ifade vermedi. Arslan, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (MA)

DAHA FAZLA