Zonguldak’ta batan gemideki 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak’ta batan gemideki 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Gemide bulunan 7 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Zonguldak'ta meydana gelen fırtınada batan yük gemisinde bulunan 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. AFAD tarafından yapılan açıklamada, kayıp olan 7 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

19 Kasım’da Zonguldak’ta meydana gelen olayda, bir kuru yük gemisi fırtına sebebiyle batmıştı, gemide bulunan 12 kişiden 2 kişinin cansız bedeni önceki günlerde bulunmuştu.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 19 Kasım’da batan kuru yük gemisinde kaybolan mürettebatı arama çalışmaları sonucunda 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Kayıp 7 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının profesyonel ekiplerce aralıksız devam ettiği kaydedilen açıklamada, gemide hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

‘7 VATANDAŞIMIZI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR’

AFAD'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 7 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel Ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.”