Zeydan Karalar’dan ‘operasyon’ açıklaması

Zeydan Karalar’dan ‘operasyon’ açıklaması

Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyeye yapılan “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” operasyonlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, “Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kadın arkadaşımızın odasını aramaya bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere az zaman kala, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” operasyonu düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda aralarında Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Mürüvet S. ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, operasyonun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Erhan Adem ve CHP Adana Milletvekilleri ile birlikte belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

‘BİZİM BELEDİYELERİMİZDE KANUNA AYKIRI BİR ŞEY OLMAZ’

Zeydan Karalar, kanunlara aykırı uygulamaların söz konusu olmadığını dile getirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Devletin polisi de bizim polisimiz onlar aldıkları talimatı yerine getirmeye çalışıyor. Biz de bu önemli görevi layıkıyla milletin parasını koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Bizim belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmez. Biz görevimizi halka layık olacak, Atatürk'e layık olmanın bilincinde yapıyoruz. Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz. Kamuya zarar olmaz. Biz birilerine para kazandırmak için buraya gelmedik. Emniyet, savcılık bizden ne istemişse eksiksiz vermişiz, vermeye devam edeceğiz. Çekineceğimiz bir şey yoktur, asla da olmayacaktır. 10 yıldır başkanım ne benim ne elemanlarımın karıştığı bir olay olmamıştır. Kadın arkadaşımızın odasını aramaya bir hücre evine gelir gibi TOMA ile gelmek şık olmamıştır.”