YSK Başkanı Yener: Seçimin erken sonuçlanacağını düşünüyoruz

YSK Başkanı Yener: Seçimin erken sonuçlanacağını düşünüyoruz

Yener, oy kullandıktan sonra açıklama yaptı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'taki seçimleri hatırlatarak, ikinci turun daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı sçeiminin ikinci turu için oyunu Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Arjantin İlkokulu'nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Yener, ilk turda olduğu gibi ikinci turda da yoğun bir ilgi olduğunu syöledi. 

"Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilerimize ve Cumhurbaşkanı adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diyen Yener, ülkenin birçok noktsasında yaşanan usulsüzlüklere değinmeden "Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız devam etmektedir" dedi.

'SEÇİMİN 14 MAYIS'TAN DAHA ERKEN SONUÇLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

14 Mayıs'taki seçimlere 4 cumhurbaşkanı adayı ve 24 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Yener, "Bu seçimde ise sadece Cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de seçimin daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz. Saat 17.00'den sonra yayın yasağının hangi saatte kalkacağını kurul değerlendirecek. Yasak daha erken kaldırılırsa, daha erken bir saatte televizyon kanallarının haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır" diye konuştu.