Yerlikaya'dan emniyette görevden alma ve atama kararı

Yerlikaya'dan emniyette görevden alma ve atama kararı

Personel Daire Başkanı Ogün Vural görevden alındı.

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ilk görevden alma ve atama yapıldı. Personel Daire Başkanı Ogün Vural, Yerlikaya’nın onayı ile görevden alındı.

T24'te yer alan habere göre Yerlikaya, Kabine toplantısının ardından ilk görevden alma kararnamesine imza attı. Dün akşam saatlerinde, emniyetteki tüm atamalara ait işlemleri yürüten personel biriminin başındaki isim olan Ogün Vural görevden alındı ve yerine Ahmet Acar atandı.

Süleyman Soylu döneminden önce Personel Daire Başkanlığı'nda görev yapan Ahmet Acar, polis başmüfettişi olarak görev yapıyordu.

SOYLU EKİBİNE TASFİYE

Söz konusu atama, emniyette Soylu'nun ekibine yönelik beklenen tasfiye hareketinin işareti olarak değerlendirildi. Görev değişikliği ile yeni yapılacak atamalar konusunda Soylu ekibine bilgi sızmasının da önüne geçilme amacının bulunduğu emniyet kaynaklarınca ifade edildi.

DEVLET BAHÇELİ'NİN SOYLU'NUN EKİBİ İÇİN DEVREYE GİRDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Gazeteci Tolga Şardan daha önce kaleme aldığı yazısında, Emniyet Genel Müdürü olarak atanması beklenen Mustafa Çalışkan'a karşı Süleyman Soylu'nun ekibinin devreye girdiğini ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nezdinde girişimde bulunduğunu iddia etmişti.