Yerlikaya: Bu görevi Soylu'dan almak büyük bir onur

Yerlikaya: Bu görevi Soylu'dan almak büyük bir onur

Soylu, İçişleri Bakanlığı görevini Ali Yerlikaya'da devretti.

Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreni ile Süleyman Soylu'dan görevi devraldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Kabine'de İçişleri Bakanlığı görevi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya verildi. Erdoğan'ın dünkü açıklamasının ardından bugün bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılırken, Süleyman Soylu da İçişleri Bakanlığı görevini Yerlikaya'da devretti.

Yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AKP İstanbul Milletvekili olarak yer alacak olan Süleyman Soylu, törende yaptığı açıklamada, "Bundan sonraki süreçte de elimizden geldiğince aziz milletimiz ve devletimizin emrinde olduğumuzu huzurlarınızda bir kez daha ifade etmek isterim. Acı tatlı pek çok hatıraya ortak olduğumuz mesai arkadaşımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

Habertürk'ün aktardığına göre törende konuşan Yerlikaya ise Soylu'ya "Sayın bakanım, bu görevi sizden devralmak benim için büyük bir onur" dedi. Yerlikaya, sözlerinin devamında, "Kutsal vatan toprağımızın her bir karışı sahil kıyı şeritlerimizin tamamı bize emanettir. Temel referanslarımız hukuktur. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Terör, düzensiz göç ve suçlarla mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.