Yemeksepeti kuryelerinden konsolosluk önünde eylem

Yemeksepeti kuryelerinden konsolosluk önünde eylem

Yemeksepeti kuryeleri, eylemlerinin 18. gününde Almanya Başkonsolosluğu önüne gelerek taleplerini yineledi.

Ersan Kınık

Yemeksepeti kuryeleri eylemlerinin 18. gününde Almanya Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. Yemeksepeti’nin Alman menşeili ortağı Delivery Hero isimli şirketi protesto eden kuryeler, sefalet ücretlerine karşı zam talebini yineledi.

Eylemde konuşma yapan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Delivery Hero’nun Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kuryelere verdiği maaşlara dikkat çekerek “Yunanistan’da, Hollanda’da, Almanya’da çalışan moto kuryelerin aldığı ücretin yarısını bile Türkiye’deki Yemeksepeti çalışanlarına neden çok görüyorlar?” diye konuştu.

Yemeksepeti kuryelerinin mücadelesi zaferle son bulana dek mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Osmanoğlu, “Bu mücadele kazanacak, Yemeksepeti’ndeki bu ekmek kavgası mutlaka zafer ile sonuçlanacak” dedi.

‘TEK HAYALİMİZ ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK KURMAK’

Açıklamada konuşan bir Yemeksepeti kuryesi, yaşadıkları psikolojik baskılara tepki göstererek “Biz buna rağmen boyun eğmiyoruz. Biz bu dünyaya gözlerimizi bunlarla açmadık, bunlarla da ölmeyeceğiz. Direnişimizin amacı budur, tek hayalimiz çocuklarımıza güzel bir gelecek kurmak, güzel bir dünya bırakmak” dedi.

Açıklamanın ardından Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Alman Başkonsolosluğuna giderek mektup bıraktı.