Yemeksepeti işçileri, bir kez daha Genel Müdürlük önüne geliyor

Yemeksepeti işçileri, bir kez daha Genel Müdürlük önüne geliyor

Yemeksepeti işçileri, 5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi talep ediyor.

İleri Haber

Yemeksepeti işçileri, direnişin 26. gününde Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önünde eylem yapacak. Eylemde, talepler bir kez daha dile getirilecek.

Yemeksepeti işçileri, 5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi talebiyle, şirketin İstanbul'daki Genel Merkezi önünde, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Mersin, Denizli, Adana, Bolu ve Kütahya'da eylemler başlatmıştı.

Yemeksepeti işçileri yarın (26 Şubat), direnişin 26. gününde saat 12.00'de Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önünde bir eylem yapacak.

DESTEK ÇAĞRISI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu Taşımacılığı İşçileri Sendikasından (Nakliyat-İş) eyleme yönelik yapılan çağrıda, şu ifadeleri kullanıldı:

Nakliyat-İş Sendikası olarak, kamuoyunu eylem başlatan Yemeksepeti işçilerinin talepleri kabul edilene kadar Yemeksepeti'ni boykot etmeye çağırmıştık. Kamuoyunun duyarlılığı ve halkın tüketimden gelen örgütlü gücünü göstermesiyle Yemeksepeti'nde tüm siparişler yüzde 70 oranında düşmüştür.

Nakliyat-İş Sendikası olarak, Yemeksepeti işçilerine destek için başlattığımız boykot çağrısına sanatçılar, oyuncular, siyasetçiler ve sendikalar destek vermeye devam ediyor.

Yemeksepeti Direnişinin 26. gününde 26.02.2022 Cumartesi günü saat 12.00'de Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önündeyiz. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreteri Erdal Kopal ve Yemeksepeti işçilerinin katılacağı kitlesel bir eylem daha gerçekleştirilecektir.

Bütün halk örgütlerini ve basın emekçilerini yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. Saygılarımızla.