Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Tok, bir kişinin ölümüne neden olan oğlunu yurt dışında kaçırmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Eyüpsultan’da kullandığı ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve Oğuz Murat Acı’nın yaşamını yitirmesine neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cantimur ile Cantimur’u olayın ardından Mısır’a kaçıran annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkardı.

1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Eyüpsultan’a bağlı Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi'nde meydana gelen olayda, 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25), İbrahim Gümüş (27), motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu.

Grup arızalanan motorla ilgilenirken, o sırada aynı yönde seyir halinde olan Timur Cantimur yönetimindeki cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarparak sulama kanalına düştü. Kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde yaşamını yitirirken Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş ise yaralandı.

ANNE-OĞUL HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Kazadan sonra Timur Cantimur’un annesini arayarak yardım istediği, olay yerine gelen yazar Eylem Tok’un da oğlunu kendi aracına alarak kaçtığı tespit edildi. Kazaya karışan cip ise olay yerinde bırakıldı.

Polisin çalışması sonucu, anne Eylem Tok'un, yaşı tutmadığı için ehliyeti olmayan oğlu Cantimur’u da alarak gece saatlerinde havalimanına gittiği ve anne oğulun oradan Mısır'a kaçtıkları belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, anne Eylem Tok ve oğlu Timur Cantimur hakkında yakalama kararı çıkardı.