Yayınevi Emekçileri Platformu: Bu kitabın editörü kirasını ödeyemiyor!

Yayınevi Emekçileri Platformu: Bu kitabın editörü kirasını ödeyemiyor!

Platform, kitabevlerinde yaptığı çalışmayla yayınevi emekçilerinin geçinemediğini duyurdu.

İleri Haber

Yayıncılık sektöründe çalışan editör, redaktör, düzeltmen, dizgici, tasarımcı ve telif hakkı sorumlularının sorunlarını dile getirmek ve haklarını savunmak amacıyla geçtiğimiz aylarda kurulan Yayınevi Emekçileri Platformu, kitabevlerinde yaptığı sitcker çalışmasıyla yayınevi çalışanlarının sefalet koşullarına mahkum edildiğini ifade etti.

Tüm yayınevi çalışanlarına bir araya gelme ve dayanışma çağrısı yapan Yayınevi Emekçileri Platformu, kasım ayında kuruluşunu ilan ettiği bir açıklama yayımlamıştı. Açıklamada, yayınevi emekçilerinin asgari ücrete mahkûm edildiği, güvencesiz çalışma koşullarına terk edildiği ve serbest çalışan yayın emekçilerinin asgari ücret tarifelerinden yoksun olmalarının kabul edilemez olduğuna yer verilmişti.

Sokağa inerek kitabevlerinde yaptıkları sticker çalışmalarının görsellerini, 10 Şubat 2024 günü #sendedurumnedir etiketiyle yapılan sosyal medya kampanyasında paylaşan Yayınevi Emekçileri Platformu, yayınevi emekçilerinin asgari ücrete mahkum edildiğini, sigortasız ve güvencesiz çalıştırıldığını, faturalarını ve kiralarını ödeyemediklerini belirtti.

‘BU KİTABIN EDİTÖRÜ KİRASINI ÖDEYEMİYOR!’

Kitap kapaklarına ve sayfa aralarına bırakılan stickerlarda “Bu kitabın redaktörü sigortasız çalıştırılıyor”, “Bu kitabın editörü kirasını ödeyemiyor”, “Bu kitabın dizgicisi faturalarını ödeyemiyor” ifadeleri yer aldı.