Valilik, Grup Yorum ile Ermeni dans grubunu Munzur Festivali programından çıkardı

Valilik, Grup Yorum ile Ermeni dans grubunu Munzur Festivali programından çıkardı

Valilik yazısında 3 grubun "uygun görülmediği" belirtildi.

Dersim'de düzenlenecek 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alması planan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi ile birlikte Ermeni dans topluluğu Veradardz Folk Grup, Tunceli Valiliği'nin kararıyla festival programından çıkarıldı.

Festivalin tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, valiliğin 28 Temmuz tarihli yazısında 3 grubun festivalde yer almasının "uygun görülmediği"nin bildiririldiği belirtildi. Açıklamada, "21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı kapsamında Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup'un sahne alamayacakları, ancak geri kalan festival programının merkez ve ilçelerde tüm coşkusuyla aynen uygulanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

'HERKESİN DEMOKRATİK ŞEKİLDE KENDİSİNİ İFADE ETMESİNDEN YANAYIZ'

Gazete Duvar'dan Duygu Kıt'ın haberine göre tertip komitesinde yer alan Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Özkan Tacar, "Tavrımız herkesin demokratik bir şekilde kendisini ifade etmesinden yanadır" diyerek karara ilişkin şunları söyledi:

"Valiliğin bildirimiyle birlikte 3 grubun festivalde yer almamasına ilişkin bir yazılı karar tarafımıza iletildi. Bu gruplarımızın da 'festivalin bizim yüzümüzden olumsuz bir noktaya çekilmesini istemeyiz' demeleri, festivalin yapılması açısından olumluluktur. Tertip komitesi olarak, bu 3 grubun dışında festival aynen devam edilecek diye irademiz var. Dolayısıyla bu gruplarımızla diğer sanatçı dostlarımız belki bir parçayla dayanışma göstererek bu giderilebilir. İl merkezi ve ilçelerimizde coşkulu bir şekilde festivalimizi yapacağız. Tüm Dersimli dostlarımızı festivalimize bekleriz."

GEÇEN SENE DE İZİN VERİLMEMİŞTİ

Geçen sene planlanan festivalde yine Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi'nin programdan çıkarılması istenmiş, Dersim’e gelmek isteyen grup üyeleri hakkında il sınırları içine giriş yasağı konulmuş ve sanatçılar Muti Köprüsü'nde bekletilerek Dersim'e alınmamışlardı.

DAHA FAZLA