Vakıf üniversitesi akademisyenleri sokağa çıkacak

Vakıf üniversitesi akademisyenleri sokağa çıkacak

Vakıf üniversitesi akademisyenleri ‘eşit işe eşit ücret’ için sokağa çıkacak.

Vakıf üniversitelerinde çalışan akademisyenlerin maaşları, yasaya rağmen devlet üniversitelerindeki akademisyenlerin maaşları ile eşit değil. Akademisyenler, maaşlarını eşitlemeyen patronlara karşı 7 Ekim’de Süreyya Operası önünde toplanacak.

‘PATRONLAR YASAYA UYMUYOR’

Sendika.org’da yer alan habere göre; “Eşit işe eşit ücret” diyerek yola çıkan akademisyenler Vakıf üniversitesi akademisyenlerinin gayrımenkulcülerin, inşaatçıların, tekstilcilerin kar hırsıyla özel öğretim kurumlarında boşluğu fırsat bilerek emekleri üzerinde tepinmesine karşı mücadele veriyor. 2020 yılında yapılan kanun değişikliği ile birlikte, vakıf üniversitelerindeki akademisyenlerin maaşlarının devlet üniversitelerinden az olamayacağı kararlaştırılmasına rağmen patronların buna uymuyor.

Akademisyenler ücretlerle birlikte belirsiz görev tanımları, işten çıkartmalar ve uzun çalışma saatleri gibi birçok sorun ile karşı karşıya kalan akademisyenler; iş güvencesinden yoksun bir şekilde baskı ve mobing altında çalıştırılıyorlar.

Mobbing ve işten çıkartmalar bu şekilde sona ermiyor. Patronlar akademisyenler ile çalışmak istemedikleri zaman tazminat vermemek için akademisyenleri istifaya zorluyor, istifa etmezlerse kimi zaman akademisyene ders vermeme yoluna gidiyorlar. Akademisyenler tüm bu eşitsizliklere karşı 7 Ekim’de Süreyya Operası önünde hakları için toplanacak.