Üsküdar Belediyesi Ensar’a ihale yağdırdı!

Üsküdar Belediyesi Ensar’a ihale yağdırdı!

Ensar yöneticisi İsmail Şirin ve kardeşlerine ait olan iki ayrı şirket, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden milyonlarca liralık üç ihale daha aldı.

Ersan Kınık

AKP’li Üsküdar Belediyesi, 19 Temmuz, 26 Temmuz ve 8 Ağustos’ta düzenlediği ve toplam bedeli yaklaşık 20 milyon TL’yi bulan üç ayrı ihaleyi, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İsmail Şirin ve kardeşlerinin şirketine verdi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Üsküdar Belediyesi 19 Temmuz’da “2022 yılı sosyal tesis işletmelerine muhtelif içecek alımı”, 26 Temmuz’da “2022 yılı sosyal tesis işletmelerine muhtelif şarküteri malzemeleri alımı” ve 8 Ağustos’ta “2022 yılı sosyal tesis işletmelerine muhtelif kuru gıda alımı” adı altında üç ayrı ihale düzenledi. 8 Eylül tarihinde yayınlanan sonuç ilanlarına göre bir ihale Şirin Kardeşler Gıda, İnşaat, Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi’ne giderken, iki ihaleyi de Akis Yiyecek ve İhtiyaç Maddeleri isimli şirket kazandı.

HER İKİ ŞİRKET DE ŞİRİN KARDEŞLERE AİT

Belediye ile Şirin Kardeşler isimli şirket arasında 4 milyon 806 bin 900 TL’lik sözleşme imzalanırken, Akis Yiyecek isimli şirket ile 5 milyon 697 bin 270 TL’lik ve 9 milyon 233 bin 665 TL’lik sözleşmeler imzalandı.

Akis Yiyecek isimli şirketin, daha önce de defalarca kez Üsküdar Belediyesi’nden aldığı milyonlarca liralık ihalelerle gündeme gelen Ensar Vakfı yöneticisi İsmail Şirin’in de ortağı olduğu Şirin Kardeşler isimli şirket ile olan bağlantısı dikkat çekti.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre 2015 yılında 50 bin TL sermaye ile kurulan Akis Yiyecek’in ortakları, Ayşe Şirin ve Cemile Şirin.

Şirin Kardeşler isimli şirketin ortaklar kurulunda ise İsmail Şirin, İbrahim Şirin ve Ayşe Şirin bulunuyor.

TÜM İHALELERİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ALDILAR. TOPLAM BEDEL 170 MİLYON TL!

Şirin Kardeşler adlı şirket 2015 ile 2022 yılları arasında Üsküdar Belediyesi’nden toplam bedeli 116 milyon TL’yi bulan 32 ayrı ihale aldı.

Akis Yiyecek ise 2015 ile 2022 yılları arasında Üsküdar Belediyesi’nden ve Üsküdar Belediyesi iştiraki olan Üsküdar Kent Hizmetleri AŞ’den toplam bedeli 53 milyon 991 bin TL olan 45 ayrı ihale aldı.

İsmail Şirin ve kardeşlerine ait olan her iki şirketin aldığı 77 ihalenin tamamının Üsküdar Belediyesi’nden olması da dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu.

BELEDİYE BAŞKANI DA ESKİ ENSAR YÖNETİCİSİ

Öte yandan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, geçmiş yıllarda Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti görevindeydi ve daha önce de belediyenin çeşitli mülklerini, yurt olarak kullanılmak üzere Ensar Vakfı’na bedelsiz olarak tahsis etmişti.