Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden, Nazi selamıyla ‘gol kutlaması’

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinden, Nazi selamıyla ‘gol kutlaması’

Öğrenciler, Özel Musevi Lisesi ile yapılan maçta Nazi selamı verdi.

Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımındaki bazı öğrenciler, Ulus Musevi Lisesi ile yapılan maçta Nazi selamı vererek “gol kutlaması” yaptı. Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından, okul yönetimi olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İzzet Stamati, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, 14 Mart’ta oynanan liseler arası futbol maçında Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin, Ulus Musevi Lisesi öğrencilerine karşı Nazi selamı vererek gol kutlaması yaptığını öne sürdü.

‘TOPLUCA NAZİ SELAMI’ İDDİASI

Stamati’nin “Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları gol sevinçlerini, Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamışlar hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar” ifadelerinin yer aldığı paylaşımının gündem olmasının ardından, Türk Yahudi Toplumu da iddiayı doğruladı.

Türk Yahudi Toplumu’nun olaya ilişkin yaptığı açıklamada “Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” ifadeleri yer aldı.

‘GEREKLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI’

Üsküdar Amerikan Lisesi yönetimi ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yaşananlar olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada şu sözler yer aldı:

“1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak; Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir takım oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”