Uğur Okulları öğretmenleri hakları için harekete geçti

Uğur Okulları öğretmenleri hakları için harekete geçti

Uğur Okulları’nda çalışan öğretmenler, maaşlarının iyileştirilmesi ve haklarının verilmesi için yönetime mail attı.

Özel sektör öğretmenlerinin asgari ücretle çalıştırıldığının ortaya çıkmasının ardından öğretmenlerden sendikalaşma hamlesi geldi. Bahçeşehir Koleji’nde öğretmenlerin asgari ücretle çalıştırıldığının ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda kuruma yönelik tepkiler oluşurken öğretmenler de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde harekete geçti.

Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin girişiminin ardından Uğur Okulları’nda çalışan öğretmenler de harekete geçti. Uğur Okulları Genel Müdürlüğü’ne mail atan öğretmenler asgari ücretin yüzde 50 fazlasının taban maaş olarak belirlenmesi gerektiğini ifade ederek en düşük öğretmen maaşının 12 bin 500 lira olması gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerin attığı mailde şu ifadelere yer verildi:

“UĞUR OKULLARI GENEL MÜDÜRLÜGÜNE

Öğretmenler olarak yıllarca emek vererek edindiğimiz mesleğimizi, öğrencilere en faydalı olacak şekilde ifade etmek için temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak, geçim derdini düşünmeden okulumuza gelip gidecek maddi şartlara gereksinim duymaktayız.

Bunun için “Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası" çatısı altında toplanan öğretmenler olarak çeşitli zam taleplerini birçok kez dile getirdiğimiz halde kurumunuzdan olumlu bir dönüş alamadık. Uğur Okulları öğretmenleri ve ayni zamanda Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öğretmenlerinin yan yana gelerek almış oldukları ortak kararların sonucunda ortaya çıkan taleplerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Taleplerimiz ve aldığımız kararlar şöyledir:

1- Bütün öğretmenlerin maaşlarına Ocak 2023 ile birlikte değişen asgari ücret +% 50 oranında zam yapılmalı ve Şubat 2023 maaşlarına bu oran yansıtılmalıdır. Devlette çalışan öğretmenlerin en düşük maaşı olan 12.500 taban maaş olarak kabul edilip, yapılan her güncelleme de maaşlar tekrar güncellenmelidir. İstenilen bu maaş zorunlu 20 ders saati içindir.

+20 ders saati ve nöbetler için ek ders ödemesi yapılmalıdır.

2- Öğretmen çocukları (çocuk sayısına bakılmaksızın) tam burslu olarak (eğitim, yemek, genel gider ve ek eğitim ücreti) kayıt yaptırmalıdır.

3- Banka promosyonları öğretmenlerin hakkidir, promosyonlar öğretmenlere iade edilmelidir.

Sonuç olarak taleplerimizin karşılanmaması ve bizlere 06.02.2023 tarihine kadar herhangi bir olumlu dönüş yapılmaması durumunda Özel Öğretim Kurumlar Kanunu (5580) ve Is Kanunu (4857) kapsamında yasal haklarımızın gerekliliklerini yerine getireceğiz.”

DAHA FAZLA