Uğur Kurt Davası'nda sanık polis hakkında 6 yıla kadar hapis talebi

Uğur Kurt Davası'nda sanık polis hakkında 6 yıla kadar hapis talebi

Mahkeme, taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

Okmeydanı'nda 2014 yılında bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği cemevinin avlusunda, polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararı üzerine yeniden görülen davada, sanık polis Sezgin K. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ve para cezası istendi.

Okmeydanı Cemevi’nde bir yakının cenaze töreni için bulunan Uğur Kurt, Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere dönük müdahale sırasında polis Sezgin K.’nin açtığı ateş sonucu başından vurularak yaşamını yitirmişti.

AYM YENİDEN YARGILANMASINA HÜKMETMİŞTİ

Tutuksuz yargılanan sanık polis Sezgin Korkmaz’a, “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş, bu ceza da 12 bin 100 lira para cezasına çevrilerek taksitlere bölünmüştü. Kararın ardından Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt, yaşam hakkının ihlali gerekçesiyle AYM’ye başvurmuş ve Yüksek Mahkeme, yeniden yargılama yapılmak üzere dosyanın İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

2 YILDAN 6 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Sezgin K.’nin yeniden yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık polis hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini ve para cezası verilmemesini talep etti. 

Mahkeme, taraf avukatlarının talebi üzerine taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.