TV100’ün reklam müdürü ve yayın sorumlusu işten çıkarıldı

TV100’ün reklam müdürü ve yayın sorumlusu işten çıkarıldı

Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu yayına verilen SADAT reklamı sonrası çıkan kriz büyüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı TV100 yayını sırasında, alt bantta Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi’nin (SADAT) reklamının verilmesinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, TV100’ün sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamayla Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun işten çıkarıldığı duyuruldu.

TV100 ekranlarında yayınlanan ve Uğur Dündar’ın sunuculuğunu yaptığı “Haftanın Panoraması” isimli programa dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk olmuş, yayın sırasında Kılıçdaroğlu’nun daha önce paramiliter olmakla suçlayarak “Burada terörist yetiştiriliyor” dediği SADAT’ın reklamı alt bantta gösterilmişti.

DEĞER VE TANRIVERDİ’NİN AÇIKLAMALARINDA ÇELİŞKİ

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer’in “reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliğinden kaynaklı" dediği olaya ilişkin, SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi ise reklamın planlı şekilde Kılıçdaroğlu yayınına denk getirildiğini açıklayarak “Evdeki hesap çarşıya uymuyor değil mi Kılıçdaroğlu” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Dün akşam saatlerinde başlayan “SADAT reklamı” krizi sürerken, TV100’ün Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama daha geldi. Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘SADAT YETKİLİLERİNİN AHLAKA SIĞMAYAN TWEETLERİ…’

“Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir. Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır.

SADAT yetkililerinin ‘Gol’ diye attıkları ahlaka sığmayan tweetten yola çıkarak bir operasyona hedef olduğumuz ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun çıkışı verilmiştir. Böylesi bir olayın tekrar etmemesi için de bütün önlemler alınmıştır. Üzgünüz.”