‘Tüm yargı bileşenlerini, adalet mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz’

‘Tüm yargı bileşenlerini, adalet mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz’

Adalet için Hukukçular, yeni adli yıl için bir mesaj yayımladı.

Adalet için Hukukçular, bugün başlayan 2023-2024 Adli Yılı için sosyal medya üzerinden “Adalet İçin Mücadeleye” başlıklı bir mesaj yayımladı. Mesajda, “Keyfi tutuklamalar ile muhalif pek çok siyasinin, gazetecinin, avukatın, kent direnişçisinin ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın esir edildiği mevcut gerçeklikte eskisinden daha güçlü bir mücadele vermemiz gerektiği açık” ifadeleri yer aldı.

2023-2024 Adli Yılı, bugün Yargıtay Başkanlığı'nda yapılan törenle başladı.

‘CAN ATALAY’ VURGUSU

Adalet için Hukukçular, bugün başlayan adli yıl için X (Twitter) üzerinden bir mesaj yayımladı. “Adalet için Mücadeleye” başlığıyla yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Yeni bir adli yılın daha başlangıcındayız. Geçtiğimiz adli yıl da öncekiler gibi adaletsizliklerle dolu geçti. Adalete, karanlığın ve zorbalığın arttığı, temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Keyfi tutuklamalar ile muhalif pek çok siyasinin, gazetecinin, avukatın, kent direnişçisinin ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın esir edildiği mevcut gerçeklikte eskisinden daha güçlü bir mücadele vermemiz gerektiği açık.

‘TÜM YARGI BİLEŞENLERİNİ, ADALET MÜCADELESİNE OMUZ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

Önümüzdeki adli yıl daha fazla dayanışmayı ve adaleti kazanmayı gerektiriyor. Kanun ve kararnameler eliyle işçilerin hakkı olanı almasının önüne geçenlere ve Medeni Kanun’u sil baştan yeniden yazmayı hayal edenlere karşı, kadına şiddetin yalnızca kavramsal bir kategori olarak ele alınması arzusu ve her fırsatta nefret söylemi üreterek LGBTI+’lara karşı ayrımcılık üretme çabalarına karşı cezaevlerindeki meslektaşlarımızın, çeyrek asırdır direnen Cumartesi insanlarının, kentine ve yaşamına sahip çıkan Gezi’nin en güzel çocuklarının mücadele azmini taşıyoruz.

 Yoksulluğa karşı eşitliği, haksızlıklara karşı adaleti ve her türlü baskıya karşı özgürlüğü savunan hukukçularla birlikte mücadelemize etmeye devam edeceğiz. Tüm yargı bileşenlerini, tek adam rejimi karanlığına karşı adalet mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz.”