TOKİ, dere yatağındaki araziyi 'konut alanı' olarak satışa çıkardı

TOKİ, dere yatağındaki araziyi 'konut alanı' olarak satışa çıkardı

Yüzlerce arazi TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

TOKİ, 44 kentte yüzlerce araziyi satışa çıkardı. Bu araziler arasında ormanlık alanlar ile sit alanları da yer alırken, Maraş depremlerinin yıkıma yol açtığı Adana'da da dere yatağında bir arazi, "konut alanı" olarak satışa çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı; İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında yer aldığı 44 kentte 670 kamu arazini satışa çıkarmıştı. Satışa çıkarılan arsaların imar planları, yeni bir skandalı daha ortaya çıkardı. 

Maraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin yıkıma yol açtığı kentler arasında yer alan Adana'nın Çukurova ilçesindeki dere yatağında bulunan yaklaşık 21 bin metrekare büyüklüğündeki arsa, "konut alanı" olarak satışa çıkarıldı. Araziye, 31 buçuk metre yüksekliğinde konut yapılabileceği de belirtildi.

13 ORMAN ALANI DA SATIŞTA

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre ayrıca, Bitlis'te kentsel sit alanında kaldığı belirtilen 3 taşınmaz, Çanakkale'de kıyı kenar çizgisinde bulunan bir arazi, Ordu'nun Akkuş ilçesinde de 13 ormanlık alan satışa çıkarıldı. Muş Merkez'de ise imar planlarına "park, yol, resmi kurum alanı" olarak işlenen 5 ve ibadethane alanı olarak belirlenen bir arazi de satışa çıkarılan yerler arasında yer aldı.

Turizm merkezi olan Muğla'nın Bodrum ilçesinde arkeolojik sit alanı olan 2 arazi de "konut alanı" olarak satılacak.

KDV'DEN MUAF SATIŞ

Açık artırma, 24-25-26 Temmuz tarihlerinde bakanlık konferans salonu ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Alıcılar, arsalara yüzde 40 peşinat ve 24 ay vadeyle sahip olabilecek. Ayrıca arsalar, KDV'den muaf şekilde satılacak. Peşin ödemelerde ise alıcılara yüzde 20 indirim yapılacak.

İLLER BANKASI DA ORMANLIK ARAZİLERİ SATIŞA ÇIKARDI

Öte yandan kamu kuruluşu olan İller Bankası da 27 Temmuz’da 9 kentte bulunan 27 arsanın satılacağını açıkladı. İller Bankası'nın satacağı arazilerin 6'sı turizm merkezi olan Muğla'nın Bodrum, Milas ve Ula ilçesinde yer aldı. Muğla'da satışa çıkarılan arazilerinin bir kısmının da yeşil alan olduğu görüldü.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesine bağlı Göktürk'teki kamu arazileri de satışa çıkarılan yerler arasında yer aldı. Göktürk'teki 2 kamu arazisi ile Şile'deki ormanlık arazi de konut alanı olarak satılacak.