Tokatköy’de yıkım devam ediyor

Tokatköy’de yıkım devam ediyor

Tokatköy’e şafak operasyonu: Yüzlerce polis, gece 03.00 sularında mahalleyi abluka altına aldı.

Ersan Kınık

İstanbul’un Beykoz ilçesinin Tokatköy Mahallesi, “kentsel dönüşüm” adı altında yapılan evlerin yıkımı için gece 03.00 sularında polisler tarafından ablukaya alındı. Mahalledeki hemen her sokak polis barikatları ile kapatılırken, basının da mahalleye girişi “güvenli bölge” oluşturulduğu öne sürülerek polisler tarafından engelleniyor.

Mahalledeki evlerin yıkımı ile ilgili hukuki süreç devam ederken, AKP’li Beykoz Belediyesi polis eşliğinde evleri zorla tahliye ederek yıkım yapmaya devam ediyor.

YURTTAŞLAR ÇATILARDA DİRENİŞİ SÜRDÜRÜYOR

Evlerinden ayrılmak istemeyen yurttaşlar hukuksuz yıkıma karşı direnişi sürdürüyor. Polis plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etmeye devam ederken, yıkımı engellemek isteyen yurttaşlar evlerin çatısında direnişi sürdürüyor.

BASIN ŞİDDET UYGULANARAK UZAKLAŞTIRILIYOR

Tokatköy’de çekim yapmak isteyen Halk TV muhabiri ve kameraman, polislerin kalkanları ile şiddet uygulanarak alandan uzaklaştırıldı. Polis sabah saatlerinde Tokatköy’ün “güvenli bölge” ilan edildiğini belirterek basın mensuplarının mahalleye girişini engellemişti. Mahalleli ile görüşmek isteyen basın mensupları ise şiddet uygulanarak alandan uzaklaştırılıyor.