TMMOB'un Adalet Nöbeti'nde 100. gün

TMMOB'un Adalet Nöbeti'nde 100. gün

Gezi Davası sonrası başlatılan Adalet Nöbeti'ne polis saldırdı.

İleri Haber

TMMOB'un Gezi Davası kapsamında sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemine polis saldırdı. AYM önündeki eyleme izin verilmezken, Ahlatlıbel Atatürk Parkı'ndaki forumda Gezi tutuklularının mesajları okundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Gezi Davası'nda verilen kararlara karşı başlattığı Adalet Nöbeti'nin 100. gününde Ankara'daki eyleme izin verilmedi. Çankaya'daki Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde bir araya gelenlere eylem izni verilmezken, kitle ardından Ahlatlıbel Atatürk Parkı'na doğru hareket etti.

POLİS SALDIRISI

"Gezi tutsakları onurumuzdur" sloganları atan kitle park içerisinde ablukaya alınırken, bir grup da polisler tarafından darbedildi. Yaşananlara, parkta bulunan yurttaşlar da tepki gösterdi.

GEZİ TUTUKLULARININ MESAJLARI OKUNDU

Yaşananlar sonrası kitlenin parkta açıklama yapmasına izin verilirken, Adalet Nöbeti forum şeklinde devam etti ve Gezi tutuklularının da mesajları okundu. Okunan mesajlar şöyle:

Tayfun Kahraman: Bugün 100. Gün. Sizlerden, ailelerimizden, öğrencilerimizden, özgürlüğümüzden kopartılışımızın 100. günü. Adaletsizlik, hukuksuzluk hala devam ediyor. Bizler de sizlerin destekleri ile dört duvar arasında olsak da bu memleket için adaleti, demokrasiyi, eşitlik ve kardeşliği savunmaya, Gezi Direnişi'mize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu hukuksuz tutukluluk 100. gününe gelse de sizlerin destekleri bize büyük bir güç veriyor, dayanışmanız cesaretimizi arttırıyor. Biliyoruz ki bu karanlığı hep birlikte yırtacak, demokratik ve adil bir memlekette özgür ve kardeşçe yaşayacağız. Özgür ve güneşli günlerde sokaklarda buluşacağımız günler yakın. Hepinizi hasretle kucaklıyorum. Sevgi ve selamlarla.

Can Atalay:  100 gündür sesimiz olan, Gezi Direnişi`nin kirpiğini dahi yere düşürmeyen tüm arkadaşlara çok selam. Baki ilk selam...

Mücelle Yapıcı: 100 gündür bıkmadan usanmadan sürdürmekte inat ettiğiniz nöbetlerin bir an önce bitmesini can-1 yürekten diliyorum... Hepinizi, destekleriniz ve dayanışmanız için can-ı yürekten kucaklıyorum... Yaşasın dayanışma...

MESLEK ÖRGÜTLERİ VE SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK

Adalet Nöbeti'ne meslek örgütleri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. Çok sayıda kurum temsilcisinin konuştuğu forum, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın kapanış konuşmasıyla tamamlandı.