TİP’ten ‘Tandoğan Mitingi’ açıklaması

TİP’ten ‘Tandoğan Mitingi’ açıklaması

Anayasa’ya Saygı Mitingi iptal edilmişti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), yarın (14 Ocak) Ankara’da yapılması planlanan ve Irak’ın kuzeyinde 9 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle iptal edilen Anayasa’ya Saygı Mitingi’yle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Yargı darbesine karşı mücadelemiz kesintisiz biçimde sürecek ve eylem planımız ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerin yaşamını yitirdiğini duyurmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tandoğan Meydanı’nda yapılması planlanan Anayasa’ya Saygı Mitingi’ni iptal ettiklerini açıklamıştı.

Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının uygulanmamasının ardından miting kararı alan CHP’ye destek veren TİP’ten de konuya ilişkin bir açıklama geldi.

‘YARGI DARBESİNE KARŞI MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ BİÇİMDE SÜRECEK’

TİP’in X hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yarın saat 13.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan miting, yaşanan son gelişmelerin ardından çağrıcı partinin kararıyla iptal edilmiştir. Can Atalay şahsında ülkemizin tüm yurttaşlarına dönük yargı darbesine karşı mücadelemiz kesintisiz biçimde sürecek ve eylem planımız ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”