TİP Seyhan İlçe Başkanı’na, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

TİP Seyhan İlçe Başkanı’na, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

Hakan Çayan’a, şikayetten vazgeçilmesine rağmen hapis cezası verildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana İl Örgütü’nün Kasım 2021’de yaptığı “Geçinemiyoruz” başlıklı basın açıklamasına katılan 7 parti üyesinin, “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” suçlamasıyla yargılandığı davada, TİP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Çayan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

TİP Adana İl Örgütü’nün 28 Kasım 2021 tarihinde İnönü Parkı’nda yaptığı basın açıklamasına katılan 7 parti üyesi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması bugün görüldü.

Adana 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan TİP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Çayan ile Hasan Basri Çiçek, Gürcan Turşak ve avukatları Onur Can Gürbüz, Baran Taygun Metin ve Yusuf Uçar katıldı.

ERDOĞAN ŞİKAYETTEN ÇEKİLDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından gönderilen feragat dilekçesi de dosyaya eklendi. Dilekçede, Erdoğan'ın şikayetten çekildiği belirtildi.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederken avukatlar ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun unsurlarının oluşmadığını ve müvekkillerinin sadece siyasi eleştiride bulunduğunu belirtti.

Savcı, , Berka Alıcı, Bülent Sunar, Gürcan Turşak, Hasan Basri Çiçek, Selya Alıcı ve Halil Kölecioğlu için “yeterli delil elde edilmediği” gerekçesiyle beraatlerini isterken, Hakan Çayan'ın okuduğu basın açıklamasıyla “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediğini ileri sürerek cezalandırılmasını istedi.

11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Savunmaların ardından kararını açıklayan hakim, TİP üyeleri Sunar, Gürcan, Turşak,  Çiçek, Alıcı ve Kölecioğlu’nun beraatine, Çayan’ın ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hakim, hükmolunan ceza miktarını göz önünde bulundurarak, Çayan’ı bir yıllık denetim süresine tabi tuttu.