TİP, okulda taciz iddialarına karşı Antalya'da iki noktada sokağa çıktı

TİP, okulda taciz iddialarına karşı Antalya'da iki noktada sokağa çıktı

Antalya'daki Muratpaşa Anadolu Lisesi'nde görevli bir müdür yardımcısının, taciz iddiası ve hakkındaki soruşturmaya rağmen görevine devam etmesine karşı basın açıklaması yapıldı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, kentteki Muratpaşa Anadolu Lisesi'nde bir öğrencinin, okuldaki bir müdür yardımcısı tarafından taciz edildiğine yönelik iddialar ve devam eden süreçte öğretmenin görevine devam etmesi üzerine iki noktada eylem yaptı ve müdür yardımcısının görevden alınmasını istedi.

Söz konusu okulda görev yapan ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen'e üye olduğu öğrenilen A.Y. hakkında, 10. sınıf öğrencisi bir kız öğrenciyi sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiği iddiasına üzerine soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı. A.Y.'nin bir ay önce başlatılan soruşturmaya rağmen aynı okulda görev yapmaya devam ettiği de basına yansımıştı.

Taciz iddiasının kamuoyuna yansıması üzerine TİP üyeleri dün, Muratpaşa Anadolu Lisesi önünde eylem yaptı. TİP'li Öğrenciler'in de katıldığı eylemde, "İstismara sessiz kalma: Taciz faili müdür yardımcısı görevden alınsın" ifadelerinin yer aldığı bir pankart taşındı. Eyleme katılan öğrenciler de "Yaşasın öğrenci dayanışması" ve "Tacizciler hesap verecek" yazılı dövizler taşıdı.

'GEREKİRSE HER GÜN GELECEĞİZ, HESABI SORACAĞIZ'

"Tacizi aklama suça ortak olma" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarının atıldığı eylemde, TİP MYK üyesi Yunus Başaran açıklama yaptı. Taciz faili müdür yardımcısının açığa alınması ve hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Başaran, "Gerekirse buraya her gün geleceğiz, bu hesabı soracağız. Bu ülkenin kız çocuklarının yalnız olmadığını, çaresiz olmadığını, sahipsiz olmadığını anlayacaksınız" diye konuştu.

'HİÇBİR OKULUMUZDA TACİZE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Başaran'ın konuşmasının ardından basın açıklaması da yapıldı. AKP'nin kadın düşmanı politikalarına işaret edilen açıklamada, mücadele kararlılığı vurgulandı. 

Yapılan basın açıklaması şöyle:

"AKP iktidarının eğitimi getirdiği noktada, Muratpaşa Anadolu Lisesi'nde bir arkadaşımızın, müdür yardımcısı tarafından defalarca kez taciz edildiğini öğrendik. Bir eğitim kurumunda yaşanan bu hadiseler, AKP'nin kadın düşmanı politikalarının bir parçasıdır.

Kadın düşmanı cinsiyetçi iktidar, okullarımızı da birer taciz yuvasına çevirmektedir. Defalarca kez gerçekleştirilen istismarlar zinciri, bu olayda olduğu gibi örtbas edilmekte ve örtbasların sonucunda tacizler meşrulaştırılmaktadır. Bu zihniyet sokakları da okulları da kadınlar için yaşanılmaz kılmıştır. 

Bizler buradayız ve susmayacağız. Korkmadan, yılmadan kadın dayanışmasını güçlendirecek ve hiçbir okulumuzda tacize geçit vermeyeceğiz. 

Okullarımızı da en az sokaklar kadar güvenilmez hale getiren zihniyeti iyi tanıyoruz. Bulunduğumuz her alanda bu zihniyete karşı mücadele edeceğimizi tekrar duyuruyoruz. 

Talebimiz net. Bu olayın sorumluları açığa alınsın. Okullarımızı tekrar güvenli hale getirilene kadar sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Alışın, buradayız, gitmiyoruz."

'YA MÜCADELE EDECEĞİZ YA DA BU ÜLKE HEPİMİZE HER GÜN MEZAR OLACAK'

"İstismara, tacize, aklamaya geçit yok" ve "Çocuk istismarı insanlık suçudur" sloganlarının atıldığı eylemin ardından TİP üyeleri, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde de basın açıklaması yaptı. Buradaki konuşmasında mücadele kararlılıklarını dile getiren TİP Antalya İl Başkanı Yunus Başaran, "Herkes şunu bilsin. Bizi, bizden başka kurtaracak           hiçbir kuvvet yok" dedi.

Karşılarında hiç kimseyi görmeyeceğini düşünenlere karşı tüm kötülüklere mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Başaran, "Ancak sayımız ne kadar fazla olursa ne kadar bir arada olursak ne kadar mücadele edersek; bu organize kötülük şebekesiyle ancak öyle daha güçlü bir şekilde mücadele edebiliriz. Oturup yakınmakla hiçbir şeyi değiştirme imkanımız yok. Ya mücadele edeceğiz; çocuklarımızın, gençlerimizin, bu ülkenin kadınlarının yaşamlarını hep birlikte kurtaracağız ya da bu ülke hepimize her gün mezar olmaya devam edecek. 

'BU KARANLIK ZİHNİYETTEN HESAP SORACAĞIZ'

Başaran'ın sözlerinin ardından okunan basın açıklamasında, AKP'nin gerici politikalarına karşı mücadele kararlılığına vurgu yapıldı.

Yapılan basın açıklaması şöyle:

"Yine bir tacizin üstü el birliğiyle kapatılmaya çalışılıyor! Muratpaşa Lisesi’nde bir kız öğrenciye sistematik tacizde bulunduğuna dair hakkında kuvvetli şüphe ve iddialar bulunan müdür yardımcısı halen açığa alınmış değil. Hakkında etkin bir soruşturma yürütülmüyor ve taciz rezaletinin üstü kapatılmaya çalışılıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bu utancın, bu rezaletin üstünün örtülmesine engel olacak, her fırsat ve ortamda gündemde tutacağız. Sadece müdür yardımcısından değil, bu rezaleti kapatmaya, faili korumaya, olayın üstünü örtmeye çalışan herkesten, bu karanlık zihniyetten hesap soracağız. 

Bir eğitim kurumunda çocukların güvenliğinden devlet sorumludur. Gerici, kadın düşmanı AKP iktidarı bu sorumluluğu almak bir yana şiddet faillerini, tacizcileri korumaya devam ediyor. "Kol kırılır yen içinde kalır" mantığıyla harcadıkları bizim çocuklarımızın hayatı!

Antalya’da, Muratpaşa Lisesi’ndeki taciz rezaletini kamuoyundan saklama, unutturma, üstünü örtme çabası bunun bir örneği durumundadır. 

Öğrencileri, velileri, öğretmenleri, tüm yurttaşları, bütün Antalya halkını birlikte ses vermeye çağırıyoruz.  Taciz faili müdür yardımcısı bir an önce, hemen şimdi açığa alınsın ve hakkında en etkin şekilde soruşturma başlatılsın. Çocuklara, öğrencilere, kadınlara yönelik taciz ve saldırılar cezalandırılsın, cezasızlık politikalarına son verilsin!

Tacize, şiddete, zulme uğrayan hiç bir kardeşimiz yalnız değildir! Yan yanayız, omuz omuzayız, birbirimizi bırakmayacağız! Susmuyoruz, korkmuyoruz! Gericiler, kadın düşmanları kaybedecek!"

DAHA FAZLA