TİP Konya İl Örgütü: Siyasal İslamcılara rağmen Gezi’yi her yerden selamlıyoruz

TİP Konya İl Örgütü: Siyasal İslamcılara rağmen Gezi’yi her yerden selamlıyoruz

TİP Konya İl Örgütü, Gezi Direnişi’nin 10’uncu yıl dönümünü Konya’da andı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Konya İl Örgütü, Gezi Direnişi’nin 10’uncu yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Gedavet Zafer Parkı’nda düzenlenen açıklamada, basın açıklamasını okuyan Enes Akuğur, “Konya’da yaşayan, siyasal İslamcıların kale haline getirdiği sokaklarda Gezi’yi anan ve direnişi sürdüren Türkiye İşçi Partililer olarak bu ruhun Taksim’le sınırlı kalmadığını, Türkiye’nin tüm topraklarında, vatanını, doğasını seven tüm yurttaşlarımızla direnişin devam edeceğine ve her geçen gün büyüyeceğine dair umudumuz ve inancımız zirvededir” sözlerine yer verdi.

Akuğur’un okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP hükümetinin karanlık günlerinin, en büyük, en aydınlık direnişi olan Gezi Parkı eylemlerinin 10. yılında bu kutlu direnişi, acımasız hükümetin ve yandaşlarının kanlı elleriyle can veren, yaralanan tüm yoldaşlarımızı anmak üzere Türkiye İşçi Partisi Konya İl Örgütü olarak toplanmış bulunmaktayız.

Halkımızın iradesini sandıklarda yok sayan, manipüle etmeye çalışan, türlü dezenformasyonlarla kendi lehine bir ortam hazırlayan saray rejimi Gezi Parkı eylemlerini ve bu direnişçi ruhu unutmuş olacak ki, hala seçimlerin gerçekten uzak yansıtılan sonuçlarıyla bu kirli düzeni devam ettirebileceklerini zannediyorlar. Sülale devrini bitirecek direnişçi ruhun ilelebet içimizde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye İşçi Partisinin bu topraklara gezinin bir armağanı hatırlatırız.

‘ERDOĞAN’IN GEZİ’NİN ADINI DUYDUĞUNDA TİRTİR TİTREDİĞİNİ BİLİYORUZ’

Karanlığın üzerimize her geçen gün çöktüğü günlerde, bu zifiri karanlığa rağmen sokaklarda, sosyal medyada, mecliste sesimizi duyurmaya, daha gür haykırmaya devam ediyoruz. Bedenimizle, ruhumuzla; cezaevlerinde tutuklu olanlara, kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla; Ali İsmail’le, Abdo Can’la, Mehmet’le, Hasan Ferit’le, Medeni’yle, Ahmet’le, Ethem’le ve Berkin’imizle; aşkımız ve direngenliğimizle bu yalancı düzene karşı bir kez daha Gezi Parkının sahiciliğine sarılıyoruz… AKP hükümetinin dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi’nin adını duyduğunda tirtir titrediğini biliyoruz.

Konya’da yaşayan, siyasal İslamcıların kale haline getirdiği sokaklarda Gezi’yi anan ve direnişi sürdüren Türkiye İşçi Partililer olarak bu ruhun Taksim’le sınırlı kalmadığını, Türkiye’nin tüm topraklarında, vatanını, doğasını seven tüm yurttaşlarımızla direnişin devam edeceğine ve her geçen gün büyüyeceğine dair umudumuz ve inancımız zirvededir.

‘TÜRKİYE’NİN ÇÖKÜŞÜNÜ HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ’

Gezi eylemlerindeki mücadelelerinden dolayı cezaevinde haksız kararlar, asılsız suçlamalar sebebiyle halen esir tutulan yoldaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını yine yeniden talep ediyoruz. Taksim Dayanışması adına Taksim Meydanı ve Gezi parkı için davalar açan, imzalar toplayan, basın açıklamaları yapan, dönemin Başbakanıyla, Başbakan Yardımcısıyla onların talebi üzerine görüşmelere katılan Mücella Yapıcı’ya, Tayfun Kahraman’a ve Hatay milletvekilimiz Can Atalay’a tüm halkımız adına teşekkürlerimizi iletiyor, mücadeleci kişiliğimizle selamlıyoruz.

Türkiye’nin çöküşünü hep birlikte görüyoruz.

Bu çöküşü engelleyecek, bu kirli düzeni durduracak, emeğin iktidarını getirecek olan bizlerin dayanışması ve direnişi olacaktır.

Karanlık gider gezi kalır, AKP gider Taksim kalır, direniş sürer mücadelemiz devrime kadar devam eder.”