TİP, DEM Parti’yi ziyaret etti

TİP, DEM Parti’yi ziyaret etti

Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada “verimli bir görüşme” gerçekleştirildiği aktarıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) 4. Büyük Kongresi nedeniyle tebrik ziyaretinde bulundu.

Genel Başkan Erkan Baş, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün’ün yer aldığı TİP heyetini, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol karşıladı.

Ziyaretin ardından DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krize ilişkin verimli bir görüşme gerçekleştirildiği aktarıldı.

‘KADIN, EKOLOJİ, İNANÇ, SINIF GÜÇLERİYLE BİR ARAYA GELME GÖRÜŞÜNDE ORTAKLAŞILDI’

DEM Parti tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türkiye halklarının içerisinden geçtiği siyasi ve ekonomik krizin yarattığı zorlu koşullara karşı esas mücadele hattının fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda toplumla ortaklaşılarak örülmesi gerektiğine işaret edilen görüşmede, ‘Toplumsal mücadelenin ortaklaşılması gerektiğinin bilincindeyiz. Ortak mücadele alanı içinde olunabilecek her kesimle; kadın, ekoloji, inanç, sınıf güçleriyle bir araya gelme ve mücadelemizi büyütme konusunda kararlıyız’ görüşünde ortaklaşıldı.”

DEM Parti, görüşmede Kürt sorununun demokratik çözümünde sadece devleti ve iktidarı ilgilendiren boyuta değil, demokrasi güçlerinin sorumluluğuna ve ortak mücadelenin önemine de dikkat çekildiğini belirtti. 

CAN ATALAY’IN DURUMU DA ELE ALINDI

Görüşmede, milletvekili seçilip mazbatasını almasına ve AYM'nin 'hak ihlali' kararı vermesine rağmen Gezi davasında mahkum edildiği hapis cezası nedeniyle cezaevinde tutulmaya devam edilen Can Atalay'ın durumunun da ele alındığı aktarıldı.