TİP Ankara Kültür Sanat Komisyonu atölyelere başladı: ‘Herkes için sanat!’

TİP Ankara Kültür Sanat Komisyonu atölyelere başladı: ‘Herkes için sanat!’

Barış akademisyeni Elif Çongur da Kültür Sanat Komisyonunda ders veriyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Örgütü Kültür Sanat Komisyonu’nun, “Herkes için Sanat” sloganıyla düzenlediği senaryo ve oyun yazarlığı, drama, çizgi roman, çoksesli koro, seramik ve dekoratif geri dönüşüm atölyeleri, Ankaralı emekçilerle buluşma başladı.

TİP Ankara Kültür Sanat Komisyonu, Ankaralı emekçiler ve gençlerle buluşmayı hedeflediği sanat atölyelerini başlattı. Barış akademisyeni Dr. Misket Elif Çongur’un da atölyeler kapsamında ders veren eğitmenler arasında yer aldığı aktarıldı.

ELİF ÇONGUR: DERSLER BİRER KAMU GÖREVİ

7 Şubat 2017 tarihinde 686 No’lu KHK ile hukuksuzca işinden uzaklaştırılmış olan Elif Çongur, yıllar boyu Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde biriktirdiği deneyimlerini ve gözlemlerini aktarmak ve orada yeşertilen ekolün bir fidesini Ankaralı emekçilere sunmak istediğini kaydetti. Çongur, TİP Kültür Sanat Komisyonu’nda başlatılan dersleri “bir kamu görevi” olarak gördüğünü de dile getirdi.

Fareler Tiyatrosu ve Aralık Sahne’nin kurucularından, drama atölyesi eğitmeni, oyuncu ve yönetmen Onur Gazdağ ise Kültür Sanat Komisyonu’nda başlatılan derslerde “değişim” üzerine yoğunlaşacaklarını söyleyerek, değişimin ancak kendimizde ve çevremizde gerçekleşirse bir toplumsal olgu haline gelebileceğinin altını çizdi.  

Dekoratif geri dönüşüm atölyesi eğitmeni Mehtap Yılmaz da atölyelere ilişkin yaptığı açıklamada, “İnsanların atölyede ürettikleri güzellikleri evlerinde kullanmaları beni çok mutlu ediyor. Hayatımın bir yarısını bu güzellikler ile geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

TİP Kültür Sanat Komisyonu’nda çizgi roman atölyesi eğitmeni olan Tuğba Öztürk ise “Birlikte bir eser üretirken hiç düşünmediğimiz bir perspektiften varlığın kazanılması mümkün.  Resim sanatı üzerinden dünyayı görme biçimlerini de geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.