TAYAD'lı Aileler'den Yeliz Kütük gözaltına alındı

TAYAD'lı Aileler'den Yeliz Kütük gözaltına alındı

Kütük, sabah saatlerinde Ankara'da gözaltına alındı.

İleri Haber

Süresiz açlık grevindeki Nedim Öztürk'ün taleplerinin kabul edilmesi talebiyle Ankara'ya yürüyen TAYAD'lı Aileler'den Yeliz Kütük, bu sabah gözaltına alındı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği'nin (TAYAD), cezaevinde süresiz açlık grevine başlayan Nedim Öztürk'e yönelik tecridin sona ermesi talebiyle 4 Eylül tarihinde İstanbul'da başlayan ve yarın Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde sona ermesi plananan yürüyüşü devam ederken, TAYAD'lı Aileler'den Yeliz Kütük sabah saatlerinde gözaltına alındı.

TAYAD'lı Aileler'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yeliz Kütük bugün sabah Ankara'da siyasi polis tarafından gözaltına alındı" denilirken, gözaltı gerekçesine ilişkin detay verilmedi. Paylaşımda, Yeliz Kütük'ün serbest bırakılması ve Nedim Öztürk'ün taleplerinin kabul edilmesi istendi. 

YÜRÜYÜŞ GEREKÇESİ İLE YASAK KARARI

Ayrıca, Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde yaşadığı hak ihlalleri üzerine 24 Nisan'dan beri açlık grevinde olan Nedim Öztürk için başlatılan yürüyüş nedeniyle Bursa Valiliği de eylem ve etkinliklerin yasaklandığını açıkladı. Valilik açıklamasında, "provokatif amaçlı olayların yaşanabileceği" iddisıyla, 6 gün süre ile yasak kararı alındığı belirtildi.