Tanrıkulu, Diyarbakır'da TMO önünden seslendi: 'Çiftçileri tüccara mahkum etmeyin'

Tanrıkulu, Diyarbakır'da TMO önünden seslendi: 'Çiftçileri tüccara mahkum etmeyin'

CHP'li Tanrıkulu, TMO ve hükümete çağrıda bulundu.

İleri Haber

TMO Diyarbakır Şubesi önünde hükümete seslenen ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara işaret eden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Çiftçileri tüccara mahkum etmeyin, zarar ettirmeyin" çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Diyarbakır Şubesi önünde yaptığı açıklamada, bölgedeki çiftçilerin yaşadığı sorunlara değindi ve AKP iktidarına seslendi. Kentte ve bölgedeki çiftlerinin perişan olduğunu söyleyen Tanrıkulu, TMO'nun yeterli alımı zamanında yapmadığını ve randevu vermediğini belirtti. Tanrıkulu, "Silolar dolu ve silolarda yer yok. Çiftçiler randevu alamıyorlar, ürünlerini zamanında satamıyorlar, randevu verilmiyor" derken, ürünlere verilen ücretlerin yetersizliğine değindi.

'TÜCCAR, PERİŞAN ÇİFTÇİLERİ BEKLİYOR'

"Buğdaya verilen fiyat 8 bin 200 Lira. Bin lira da ton başına destekleme var" bilgisini paylaşan Tanrıkulu, çiftçilerin tüccara mahkum edildiğini ve borçlarını ödeyemediğini kaydetti.

Tüccarların "perişan" haldeki çiftçileri beklediğini vurgulayan Tanrıkulu, "6 bin 200 Liradan, 6 bin 500 liradan ürün alıyorlar. Çiftçilerin ton başına bin 500 lira ve 2 bin 500 lira zararları var" dedi.

'ÇİFTÇİLERİ ZARAR ETTİRMEYİN'

CHP'li Tanrıkulu, TMO ve hükümete de seslenerek, "Çiftçileri perişan etmeyin, zamanında yeterli ürünü alın. Depolar yetersizse, açık alanlarda depo oluşturabilirsiniz. Çiftçileri tüccara mahkum etmeyin, zarar ettirmeyin" çağrısında bulundu. 

DAHA FAZLA