Tamince'ye hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Murat Oğraş beraat etti

Tamince'ye hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Murat Oğraş beraat etti

Oğraş'a, oğlunun hayatını kaybettiği Rixos'un sahibi olan Tamince tarafından dava açılmıştı.

Oğlu Burak Oğraş'ın şüpheli ölümünün arından 12 yıldır adalet mücadelesi veren Murat Oğraş, Fettah Tamince'nin açtığı hakaret davasında beraat etti.

2011 yılında Rixos Otel'de staj yapan ve otelin tahsis ettiği lojmanda 16 yaşındayken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden oğlu Burak Oğraş'ın ölümünün üzerinden 12 yıl geçti. Geride kalan 12 yıla rağmen tamamlanmayan soruşturma nedeniyle adalet mücadelesi veren Murat Oğraş, ilişkin sosyal medya paylaşımlarında da otel sahibi Fettah Tamince, dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve görevli bazı emniyet amirlerinin oğlunun ölümünü örtbas ettiğini savunuyor.

TAMİNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

"FETÖ borsası" iddialarında ismi geçen Tamince, Oğraş'ın yaptığı paylaşımlar üzerine avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. "Zincirleme şekilde sesli, yazılı veya görüntülü iletiler ile alenen hakaret" iddiasıyla yapılan suç duyurusunun üzerine Antalya 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre Oğraş'ın avukatlarının savunmasının ardından kararını veren mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

'OĞRAŞ'IN SÖZLERİ SOMUT VAKALARA DAYANIYOR'

Gazete Duvar'a konuşan Oğraş'ın avukatlarından Furkan Açıkgöz, müvekkilinin durup dururken Tamince'yi hedef almadığını belirterek, "Murat Oğraş, 2011 yılından beri adalet mücadelesi veriyor. Mahkemeye, Burak Oğraş cinayetiyle başlayıp bugüne dek gelen sürecin bir bütünsellik içinde değerlendirilmesi gerektiğini, Oğraş’ın sözlerinin değer yargısı niteliği taşıdığı ve somut vakalara dayandığını ifade ettik" dedi.

Savunmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını hatırlattıklarını ifade eden avukat Açıkgöz, Antalya 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nin yerinde bir karar verdiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Olayın yaşandığı 2011 yılında kayıtlara intihar olarak geçen Burak Oğraş'ın şüpheli ölümüyle ilgili babası Murat Oğraş, 12 yıldır adalet mücadelesi veriyor.

2020 yılının ağustos ayında, baba Oğraş'ın tespit ettiği 6 şüpheliden 2'si yeniden ifadeye çağrılmış, o tarihte 43 yaşında olmasına karşın 16 yaşındaki öğrencilerle aynı lojmanda konaklayan şüphelilerden F.P., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir diğer şüpheli C.A.'nın ise yurt dışında olduğu ortaya çıkmıştı. Olayın yaşandığı otelin sahibi Fettah Tamince, o tarihte Fetullah Gülen'e yakınlığıyla biliniyordu. Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten eski Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Amiri Nurullah Güler, şu anda FETÖ üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunuyor.

Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, olaydan 10 ay sonra emekli olup Rixos Otel'de yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlamıştı.

OĞRAŞ VE YILMAZ'DAN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI

Murat Oğraş sosyal medya hesabından geçen günlerde yaptığı açıklamada Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Tekirdağ milletvekilliği için aday adaylığını başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Oğraş'un suçlamalarda bulunduğu Ali Yılmaz ise son olarak İYİ Parti'den Antalya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yaptı.