Surlu yurttaşlar Anzele Parkı’nın kamulaştırılmasına tepkili

Surlu yurttaşlar Anzele Parkı’nın kamulaştırılmasına tepkili

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı hakkında acil kamulaştırılması kararı alınmasının ardından yurttaşların mağdur olduğunu belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi iki yıl önce Anzele Parkı’nı genişletme kararı aldı. Bu kapsamda Sur ilçesi Balıklı Sokak’ta bulunan 90 yapının yıkılması için acele kamulaştırma kararı alındı. Kararla birlikte mahallede bulunan 18 hak sahibi mahkemenin belirlediği 180 bin liralık ücreti kabul etti. Ancak 72 hak sahibi mahkemenin belirlediği rakamı yetersiz bularak alınan kararı reddetti.

Bugün Sur içinde Melikahmet Mahallesini ziyaret eden CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yurttaşların kamulaştırma kararına tepkilerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerine ödenen paraların yeni bir konut edinmeye yetmediğine dikkat çeken Tanrıkulu, "Diyarbakır Valiliği burada acele kamulaştırma kararı almış. Acele kamulaştırma kararı bir kısım sakinlere bildirilmemiş. 90 ev var, bağımsız konut var burada ve 8 tane de işyeri var, dükkan var. Tümü kamulaştırılacak ve gördüğünüz tüm bu binalar yıkılacak. Evet bu karar tebliğ edilmiş ancak yargılama da devam ediyor. Burada yaşayan insanlarımız mağdur gerçekten. Ödenen paralar yeni bir konut edinmelerine imkan verecek seviyede değil” dedi.

‘YURTTAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEYİN’

Mahalle sakinlerinin taleplerinin karşılanması gerektiğini söyleyen CHP’li Tanrıkulu yetkililere şöyle seslendi:

“Dolayısıyla talepler var ve bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyorlar. Diyarbakır'da çok sayıda toplu konut inşaatı var dolayısıyla bu toplu konutların, öncelikli olarak mahalle sakinlerine konut tahsisi yapılması lazım ve sabit fiyatla verilmesi lazım. Bu konuda ben Diyarbakır Valiliğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına ve Toplu Konut İdaresi Başkanına sesleniyorum: Yurttaşlarımızı mağdur etmeyin.”

‘KARŞIMIZDA MUHATAP GÖREMİYORUZ’

Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarının ardından söz alan Melikahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın ise şu ifadeleri kullandı:

“90 eve yakın vatandaşlarımız mağdur durumda. Mağduriyet söz konusu olunca tabi ki ben de vicdan azabı çekiyorum. Bir türlü randevu alamadık. Biz karşımızda muhatap kimseyi göremiyoruz. Bu konudan dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor.”