Suriye, Özdağ'ın vizesini iptal etti

Suriye, Özdağ'ın vizesini iptal etti

Haberi, gazeteci Musa Özuğurlu duyurdu.

Gazeteci Musa Özuğurlu, Suriye'nin ülkeyi ziyaret edeceğini açıklayan Ümit Özdağ'ın vizesini iptal ettiğini açıkladı.

Göçmenleri ve mültecileri hedef alan söylemleri ile sıkça gündeme gelen ve daha önce yaptığı açıklamada Suriye'ye gideceğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın vizesinin iptal edildiği ortaya çıktı. 

Haberi sosyal medya hesabından gazeteci Musa Özuğurlu duyurdu. Özuğurlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ümit Özdağ’ın vizesi iptal edildi. Suriye makamları Ümit Özdağ’ın Suriye’ye giriş iznini iptal etti" ifadelerini kullandı.

'SURİYE'YE GİDEMİYORUM'

Konuya ilişkin Halk TV'ye açıklama yapan Özdağ da "Suriye'ye gidemiyorum" diye konuştu. Zafer Partisi Sözcüsü Ali Şehirlioğlu da "Net bir bilgim yok. Genel başkan ile henüz görüşmedim. Ancak vize ile ilgili bir sorun olabilir" dedi.

Ümit Özdağ, planladığı Suriye ziyaretine ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, "Temmuzun ikinci haftasında 4 kişi Şam'ı ziyaret edeceğiz. Suriye'nin başkenti Şam’a gidiyoruz. Gerekenler yapıldı. Bugün pasaportlarımızı bildirdik. Şam'da halkı yerinde göreceğiz, Lazkiye'ye gideceğiz. Hayatın doğal akışına döndüğünü göstereceğiz. İlginç bir gezi olacak" ifadelerini kullanmıştı.