Soylu döneminde emniyette kritik görevlerde bulunan 9 polis açığa alındı

Soylu döneminde emniyette kritik görevlerde bulunan 9 polis açığa alındı

9 polis, "suç örgütü" iddiasıyla açığa alındı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının yargı ve emniyete uzanıp uzanamayacağı tartışmaları sürerken Ankara Emniyeti'nde  Süleyman Soylu döneminde önemli görevlerde bulunan emniyet müdürlerinin de olduğu 9 polis, "suç örgütü" iddiasıyla açığa alındı.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen ve Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasının ardından düzenlenen operasyonda tutuklanan organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve adamları hakkındaki soruşturma sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. 

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Ankara Emniyeti'nde Süleyman Soylu döneminde çok kritik görevlerde bulunan bazı müdürlerin de aralarında bulunduğu 9 kişi, yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Söz konusu polisler hakkında bir süredir müfettiş incelemesinin devam ettiği, bu kapsamda müfettişlerin talebi ve Bakan Ali Yerlikaya'nın "oluru" ile 9 kişinin dün akşam saatlerinde açığa alındığı ifade edildi.

Gerçekleşen açığa almalar, Ayhan Bora Kaplan'ın suç örgütünün emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddialarını da güçlendirdi.