Sosyal İş: Connectys'e sendika girecek!

Sosyal İş: Connectys'e sendika girecek!

Şirketin merkezi önünde bugün DİSK'e bağlı Sosyal-İş tarafından bir eylem yapıldı.

İleri Haber

Sosyal-İş tarafından ağır çalışma koşulları ile hak ihlallerinin yaşandığı ve sendikal faaliyetin engellendiği Connectys merkezi önünde yapılan açıklamada çalışanlar mobbing, işten çıkarma tehditleri ve hak ihlallerine karşı sendikalı olmaya çağırıldı.

Farklı görev ve pozisyonlarda yaklaşık 650 kişinin çalıştığı Connectys, internette dolaşıma giren videolara içerik denetimi yaparak ve uygunsuz bulunan içerikleri şirketlere bildirerek hizmet verirken, TikTok'un sahibi olarak bilinen Bytedance ise en büyük müşterisi konumunda bulunuyor. 

Daha önce ağır çalışma koşulları ile hak ihlallerinin yaşandığı ve sendikal faaliyetin engellendiği ortaya çıkan şirketin Mecidiyeköy RönesansBiz Plaza’da bulunan merkezi önünde bugün Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Sosyal-İş) tarafından bir eylem yapıldı.

Buradaki açıklamayı daha önce sendikal faaliyet yürüttüğü için işten çıkarılan eski Connectys çalışanı Seren Can Sancaklı okudu.

‘ONLARIN SERMAYESİ VARSA, BİZİM DE KALABALIKTAN ALDIĞIMIZ GÜCÜMÜZ VAR’

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Aramızda çalışan arkadaşlarımız bulunmuyor. Çünkü patronun uyguladığı mobbing ve işten çıkarma tehditleriyle anayasal hakları olan sendikal faaliyete katılmaktan çekiniyorlar.

Connectys çalışanları her geçen gün artan hukuksuz uygulamalara, adaeletsizliklere ve sömürüye maruz kalıyor. Gününün büyük kısmını kafa kesme, çocuk istismarı ve şiddet videolarına maruz kalarak geçiriyor; bunun karşılığını ise kira ödemeye yetmeyecek bir ücret ve sonu gelmeyen bir baskıyla alıyorlar.

Yıllardır süren baskı, usulsüzlük ve haksız işten çıkarmalar şirkete yetmemiş olacak ki işçi düşmanı hareketlerine yenilerini ekleme karar verdiler. “Evden çalışacaksınız” dediği işçileri apar topar İstanbul’a çağırmaya karar verdiler. Asgari ücrete iki zam yapılmışken, Connectys çalışanlarına yılbaşı zamları henüz yapıldı. Üstelik asgari ücrete yapılan zam oranı kadar da değil.

Buradan tüm Connecty’s çalışanları adına sesleniyoruz; siz adaletsiz ve hukuksuz uygulamalara son vermedikçe biz de mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Biz emeğimizin karşılığının baskı ve düşük ücretler olmadığını biliyoruz. Her bir Connectys işçisi hak ettiği onurlu yaşamı elde edene kadar; şirket, işçilerin taleplerini kabul edene kadar mücadele edeceğiz.

Buradan Connectys’te çalışan arkadaşlarımıza sesleniyoruz; değişim için tek başınayken çaresiz hissediyor olabilirsin ama unutma onların sermayesi varsa, bizim de kalabalıktan aldığımız gücümüz ve haklılığımız var. Sizleri de sesimizi yükseltmek, mücadelemize omuz vermek için Sosyal-İş’e üye olmaya çağırıyoruz.

‘BU ÜLKENİN HALKINI UCUZ İŞ GÜCÜ OLARAK ÇALIŞTIRAMAZSINIZ’

Eylemde Sosyal-İş adına konuşan Mehmet Akif Yıldırım ise “Tüm Connectys çalışanlarını sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Tüm devrimci kamuoyunu ve tüm halkımızı Connectys çalışanlarının sesini yükseltmeye davet ediyoruz. Buradan şirkete sesleniyoruz; bu ülkenin halkını ucuz iş gücü olarak, bir kira dahi etmeyecek ücretler verecek, saatlerce kafa kesme ve çocuk istismarı videoları izleterek çalıştıramazsınız. Biz Sosyal-İş olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.