Somali Cumhurbaşkanı, oğlu hakkında ilk kez konuştu

Somali Cumhurbaşkanı, oğlu hakkında ilk kez konuştu

Mahmud, oğlunun işi olduğu için Türkiye’den ayrıldığını öne sürdü.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan oğlu hakkında ilk kez konuştu. Mahmud, oğlu hakkında o sırada tutuklama emri olmadığını ve “işi olduğu için” ülke dışına çıktığını iddia etti.

Fatih’te Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil çarpmıştı.

Çarpmanın etkisi ile yola savrulan ve ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 Aralık’ta yaşamını yitirmişti. Göçer’in ölümüne neden olan Mohamud’un ise 2 Aralık’ta Türkiye’yi terk ettiği öğrenilmişti.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Oğlunun "Türkiye'den kaçmadığını" savunan Mahmud, kendisine "mahkemeye teslim olması tavsiyesinde bulunduğunu" da ileri sürdü.

‘MAHKEMEYE TESLİM OLMASI İÇİN KENDİSİYLE KONUŞUYORUM’

Associated Press (AP) ajansı ile New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde bir söyleşi yapan Mahmud, oğlunun İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olması hakkında ilk kez açıklama yaptı.

“Bu bir kazaydı. O kaçmadı ve bu olay nedeniyle bir avukat da tuttu. Ve hakkında bir tutuklama emri yoktu" diyen Somali Cumhurbaşkanı, "Yani, kendisinin bir işi var ve ülkeden çıkış yaptı” ifadelerini kullanan Mahmud şunları kaydetti:

“O hâlâ Türkiye ile bağlantılı ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum. Karar onun ama ben bu tavsiyeyi veriyorum.

GÖÇER’İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Oğlumun Türkiye hukukuna ve adaletine saygı göstermesi, Türkiye'de mahkeme önüne çıkması için elimden geleni yapacağım. Türkiye kardeş bir ülke. Yasalarına, adalet ve yargı sistemine saygı gösteriyoruz. Somali Cumhurbaşkanı olarak hiç kimsenin bu ülkenin adalet sistemini ihlal etmesine izin vermem.”

Somali Cumhurbaşkanı, Göçer'in ailesine "nasıl ulaşacağını bilmediğini" de savunarak, AP mülakatı üzerinden başsağlığı dilemeyi tercih etti. Şeyh Mahmud, "Bu fırsatı, nasıl temas kuracağımı bilmediğim aileye başsağlığı dileklerimi iletmek için kullanmak istiyorum. Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz” ifadelerini kullandı.